«Άγγιξε» τους 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα στην Κρήτη

«Άγγιξε» τους 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα στην Κρήτη

Ποια είναι η πρόβλεψη για αύριο

Πλησίασε τους 23 βαθμούς Κελσίου η σημερινή θερμοκρασία στην Κρήτη. Συνολικά 74 αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν θερμοκρασία άνω των 20°C, με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στην Κρήτη και τη Δυτική Ελλάδα.

Οι τιμές μέγιστης ημερήσιας θερμοκρασίας κυμαίνονται κοντά στον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, περίπου 2-3°C υψηλότερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης, και 1-2°C υψηλότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Για αύριο προβλέπονται νεφώσεις από τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές στην Κ. Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Κρήτη, όμως ο καιρός θα βελτιωθεί μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 16 βαθμούς), 8 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 3 έως 18 βαθμούς), 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.