Ρωσίδα κατάσκοπος: Νεκρό το πρόσωπο-«κλειδί» που την βοήθησε στην Ελλάδα

Ρωσίδα κατάσκοπος: Νεκρό το πρόσωπο-«κλειδί» που την βοήθησε στην Ελλάδα

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που κίνησε τα νήματα ώστε να ελληνοποιηθεί η «Μαρία Τσάλλα»

Νέες αποκάλυψεις σχετικά με θρίλερ με την ρωσίδα κατάσκοπο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ρόλο «κλειδί» έπαιξε ένας δικηγόρος, ο οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της «Μαρίας Τσάλλα» και σήμερα είναι νεκρός. Ο εν λόγω δικηγόρος ρωσικής καταγωγής, είχε γραφείο στην Ιπποκράτους, ανήκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπος της.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος φαίνεται να έχει λειτουργήσει ως σύνδεσμός ανάμεσα στην ρωσίδα κατάσκοπο με τον δικηγόρο από το Αλιβέρι, που βοήθηκσε για να βγάλει η 35χρονη ελληνικά χαρτιά και φαίνεται να είναι φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Ο δικηγόρος από την Αθηνά που φαίνεται να είναι το πρόσωπο–«κλειδί» στην ελληνοποίηση της κατασκόπου, απεβίωσε πριν από δύο χρόνια.

Η δε γυναίκα που επικαλείται ως μητέρα της από το Αλιβέρι η «Μαρία Τσάλλα», εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969, έχει αποβιώσει το 2013 και αποκαλύπτεται ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.