Τέμπη: Το γκράφιτι που αφιερώνεται στους νεκρούς και τους υπεύθυνους της τραγωδίας – Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Τέμπη: Το γκράφιτι που αφιερώνεται στους νεκρούς και τους υπεύθυνους της τραγωδίας – Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Ο Sandman ήθελε να φτιάξει ένα μνημείο: «Η μνήμη μας είναι του χρυσόψαρου»

«Αφιερωμένο σε όσους έφυγαν αναίτια. "Αφιερωμένο" σε όσους ευθύνονται… Για να μην ξεχάσουμε, να μην εφησυχάσουμε, μέχρι οι υπεύθυνοι να πληρώσουν, μέχρι να μπορούμε να ταξιδεύουμε χωρίς να παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γραμματα, μέχρι η ζωή να αποκτήσει περισσότερη αξία από το χρήμα…». Αυτά είναι τα λόγια του Sandman στο Instagram, του καλλιτέχνη που έφτιαξε το γκράφιτι για τα Τέμπη που έχει γίνει viral.

Σε αυτό το γκράφιτι που έχει φτιαχτεί στην Καλαμαριά απεικονίζεται ένα ρομποτικό χέρι που κάνει μια συγκεκριμένη χειρονομία. Το μεσαίο δάχτυλο είναι το μοιραίο τρένο, που στάζει αίμα. «Θέλω να υπάρχει κάτι σαν μνημείο γιατί η μνήμη μας είναι χρυσόψαρου. Θέλω να μας θυμίζει ότι υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Γιατί μέχρι στιγμής οι ευθύνες είναι κάτι αόριστο. Γι’ αυτό και ο κόσμος βγαίνει ξανά και ξανά στους δρόμους. Είναι σημαντικό όσοι περνάνε από εκεί να το βλέπουν, γι’ αυτό το έκανα σε κεντρικό σημείο» είπε στον Ορέστη Παπαγεωργίου στο Metropolis 95.5.

«Δυστυχώς είχα τρία άτομα στον ευρύτερο κύκλο μου που ήταν στο τρένο. Ευτυχώς δεν είχα κάποιον από τον στενό μου κύκλο. Έμαθα ότι κάποιοι που ήταν δίπλα μου πριν από λίγο καιρό έφυγαν από την ζωή. Κατανοήσαμε όλοι ότι από καθαρή τύχη δεν ήμασταν στη θέση αυτών των ανθρώπων. Είχα προσφάτως μία κουβέντα με κάποιον και λέγαμε χαίρομαι που ζεις, που είσαι εδώ» είπε.

View this post on Instagram

A post shared by sandman (@sandman.graffiti)