Ηράκλειο: Διαδικτυακός υποψήφιος «γαμπρός» άρπαξε 105.000 ευρώ από 41χρονη

Ηράκλειο: Διαδικτυακός υποψήφιος «γαμπρός» άρπαξε 105.000 ευρώ από 41χρονη

Το κόλπο των επιτηδείων σε βάρος εύπιστης 41χρονης που κατήγγειλε την απάτη ότι ήταν πλέον αργά

Ακριβά κόστισε το διαδικτυακό φλερτ σε μια γυναίκα απο το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία πλήρωσε την ευπιστία της απέναντι σε άγνωστο υποψήφιο σύντροφο με 105.000 ευρώ.

Η υπόθεση ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου τα τελευταία 24ωρα, μετά από καταγγελία της ίδιας της παθούσας. Η γυναίκα ηλικίας 41 ετών έπεσε θύμα απατεώνων, που κατά μία ευρέως διαδεδομένη πρακτική εμφανίζονται ως... ελκυστικοί υποψήφιοι γαμπροί (γιατροί, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί ή κυβερνητικοί κ.α.) σε ψεύτικα προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην περίπτωσή της ο υποψήφιος «γαμπρός» ήταν Κινέζος, ο οποίος εμφανίστηκε ότι ζει στη Νέα Υόρκη.

Ο απατεώνας την προσέγγισε στέλνοντάς της μήνυμα στο Messenger και κατάφερε σταδιακά να την πείσει για τις… ευγενικές προθέσεις του. Στη συνέχεια, μετέφεραν την επικοινωνία τους σε άλλη εφαρμογή και διέγραψε το ψεύτικο προφίλ. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τα όσα φέρεται να κατήγγειλε η ίδια στους αστυνομικούς, με την προοπτική της μελλοντικής του άφιξης στην Ελλάδα, προκειμένου να ζήσουν μαζί, την έπεισε πως της έστειλε την οικοσκευή του, προσωπικά έγγραφα και χρήματα.

Αυτό ήταν και το δόλωμα, για τα όσα ακολούθησαν. Το δέμα αυτό στο δρόμο προς το Ηράκλειο «κόλλησε» κάπου στην Κύπρο και προκειμένου να ξεμπλοκάρει και να συνεχίσει το ταξίδι του, ο υποψήφιος σύντροφος καλούσε την γυναίκα να καταθέτει διάφορα ποσά, τα οποία υποτίθεται ότι θα κατέληγαν σε λογαριασμό της μεταφορικής. Για να γίνει ακόμη πιο δελεαστική και πιστευτή η ιστορία του, της είπε πως ήθελε να της δώσει την διαχείριση του e-banking του, στο οποίο είχε καταθέσεις 90.000 ευρώ. Mάλιστα, της έστειλε email με τα σχετικά link.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η γυναίκα από τις 4 Φεβρουαρίου μέχρι τις 9 Μαρτίου κατέθεσε συνολικά 105.000 ευρώ με 9 εμβάσματα στον υποτιθέμενο λογαριασμό της μεταφορικής. Τα χρήματα αυτά ωστόσο, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τουρκία. Και ενώ η 41χρονη περίμενε να φθάσει πρώτα η οικοσκευή και στη συνέχεια ο ίδιος, στις 12 Μαρτίου σε επικοινωνία που είχαν από νέο αριθμό, ο υποψήφιος σύντροφος «έκανε τον Κινέζο» και την ενημέρωσε πως τελικά θα παραμείνει στο εξωτερικό.

Η γυναίκα κατάλαβε, ότι έπεσε θύμα απάτης και προχθές πέρασε την πόρτα του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν, με την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν οι δράστες και θα μπορέσει να πάρει πίσω τα χρήματά της.