Έκλεισε για όλα τα οχήματα η Γέφυρα Σερβίων – Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης

Έκλεισε για όλα τα οχήματα η Γέφυρα Σερβίων – Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι διευρύνθηκαν οι ρωγμές

Απαγορεύτηκε από το βράδυ της Πέμπτης 16/3 η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης πήρε την απόφαση μετά από εισήγηση επιστημόνων που διαπίστωσαν ότι διευρύνθηκαν οι ρωγμές στους τένοντες της γέφυρας, με κίνδυνο την κατάρρευση μέρους του οδοστρώματος.

Η υψηλή Γέφυρα Σερβίων είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, μήκους 1.372 μέτρων, αποτελεί τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Λάρισας και συνδέει τη δυτική Μακεδονία με την Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Με την βοήθεια της Τροχαίας Κοζάνης η ρύθμιση της κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων γίνεται από τη γέφυρα Ρυμνίου, ενώ η κίνηση για τα ΙΧ φορτηγά γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού, είτε προς Θεσσαλονίκη είτε προς Μέτσοβο – Καλαμπάκα. «Εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή» είπε ο κ.Κασαπίδης.

Χθες το πρωί η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης με εντολή της προς στην Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, στην οποία τονίζει την ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην γέφυρα εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσής της».