Επεισόδια με «βροχή» από μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη

Επεισόδια με «βροχή» από μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα στις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη

Πετροπόλεμος, μολότοφ και χημικά - Μεγάλες υλικές ζημιές σε καταστήματα και υποδομές - Έχουν γίνει δέκα προσαγωγές - Δείτε εικόνες του news

Επεισόδια εκδηλώθηκαν λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, όπου χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την τραγωδία στα Τέμπη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν ενώ το μεγαλύτερο μέρος των συλλαλητηρίων είχε σχεδόν ολοκληρωθεί ειρηνικά. Ξεκίνησαν στο κάτω μέρος της πλατείας και στην συνέχεια επεκτάθηκαν και στο πάνω μέρος της με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ να απαντούν με χημικά και κρότους λάμψης.

Ακολούθως η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όπου συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις της Αστυνομίας με ομάδα ατόμων, που έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους. Μικροεντάσεις σημειώθηκαν επίσης στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πατησίων. Και ενώ όλα έδειχναν πως η κατάσταση είχε εξαμολυνθεί και είχαν ανοίξει μερικώς οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ξεκίνησε λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι νέος γύρος έντασης έξω από την Προπύλαια.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων, έξι από τους προελέγχους και τέσσερις από τα επεισόδια.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του news:

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος