Τραγωδία στα Τέμπη: Πώς σώθηκε 7χρονος με καρκίνο που επέβαινε στο μοιραίο Intercity

Τραγωδία στα Τέμπη: Πώς σώθηκε 7χρονος με καρκίνο που επέβαινε στο μοιραίο Intercity

«Δεν θέλω να πεθάνω, δεν θέλω να καώ»

Μια απίστευτη ιστορία ακόμα, μέσα από τις πολλές για την τραγωδία στα Τέμπη, ήρθε στην επιφάνεια με ένα 7χρονο παιδί που πάσχει από καρκίνο και επέβαινε στο μοιραίο Intercity. Το επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία και σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην εκπομπή «Live News» και δήλωσε πως το παιδί του έλεγε «δεν θέλω να πεθάνω, δεν θέλω να καώ», όταν σημειώθηκε η τραγωδία. Παράλληλα, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο σώθηκε και τον χαρακτήρισε «θαύμα».

«Θαύμα ήταν. Σκίστηκε η λαμαρίνα σε ένα σημείο, εκεί στο βαγόνι τους. Βγήκαν από μία τρύπα βοηθήσαν και κάτι παιδιά που ήταν μαζί στην ίδια την καμπίνα και μπόρεσαν και βγήκαν. Βγήκαν από τους πρώτους γι’ αυτό βγήκαν λιγότερο τραυματισμένοι. Είχε κάτι μώλωπες στον αυχένα, λίγο κάτω από το ματάκι του, στην μέση του είχε λίγο, στην κοιλιά του, είχε κάτι μώλωπες», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, δήλωσε ότι «κάποιες στιγμές και αυτό το λέει, το αναφέρει ότι δεν ήθελε να πεθάνει, δεν ήθελε να καεί. Του έχει μείνει. Ο μικρός μου έχει καρκίνο. Από το νοσοκομείο γυρνούσαμε, από το Ελπίδα από κάτω, είχαμε κάνει κάτι εξετάσεις. Και γυρνούσαμε με το τρένο εκείνη την ημέρα. Γενικά ήμασταν από τους τυχερούς, αλλά δεν μπορούμε να χαρούμε, τόσα παιδιά φύγανε».