Κάλυμνος: 85χρονος διακινητής ναρκωτικών με «βαποράκι» 62χρονη

Κάλυμνος: 85χρονος διακινητής ναρκωτικών με «βαποράκι» 62χρονη

Ο ηλικιωμένος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω με πάνω από 1,1 κιλό κάνναβης, ενώ αποβιβαζόταν στο νησί από ιδιωτικό σκάφος

Ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής και τρία ακόμη άτομα θα δικαστούν από το Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, για ένα κιλό και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία κατηγορείται ότι μετέφερε 85χρονος από την Κω στην Κάλυμνο για να τα παραδώσει σε 62χρονη, ώστε να διατεθούν σε τοξικομανείς του νησιού.

Η υπόθεση είχε διαλευκανθεί πριν από 7 χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι είχαν συλλάβει τον 85χρονο, μόλις αφίχθηκε στο νησί φέρνοντας τα ναρκωτικά, καθώς και μία 45χρονη η οποία διέμενε μαζί με την 62χρονη, όπως αναφέρει η rodiaki.gr. Συγκεκριμένα, ο 85χρονος επιβιβάστηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2016 το απόγευμα σε σκάφος από το Μαστιχάρι της Κω και μετέβη με αυτό στο λιμάνι της Καλύμνου. Μαζί του είχε και 1.108 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία –σύμφωνα με την Αστυνομία- επρόκειτο να παραδώσει στην 62χρονη για περαιτέρω διακίνηση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου, έχοντας αξιοποιήσει πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους, έστησαν «καρτέρι» στον 85χρονο, τον οποίο και ακινητοποίησαν κατά την άφιξή του στο νησί. Σε έλεγχο που έγινε, εντοπίστηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 108 γραμμαρίων, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ. Ακολούθησε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία της 62χρονης, όπου διαπιστώθηκε ότι διέμενε και η 45χρονη νύφη της, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν περίπου 7 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού εντοπίστηκαν 54 υπνωτικά χάπια, τρία κινητά τηλέφωνα και δύο πλαστικές συσκευασίες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης. Στην ίδια υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ένας αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ο οποίος και κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη διακίνηση των ναρκωτικών. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στους εμπλεκόμενους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία και προμήθεια και κατοχή για ιδία χρήση.