Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν σταμάτησε ο εκτροχιασμός και κατάλαβα ότι δεν έχω πεθάνει»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν σταμάτησε ο εκτροχιασμός και κατάλαβα ότι δεν έχω πεθάνει»

Σοκάρουν οι περιγραφές 29χρονης που βγήκε τραυματισμένη αλλά ζωντανή από την μοιραία αμαξοστοιχία InterCity 62

Για τον εφιάλτη που βίωσε το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μετά την σύγκρουση της αμαξοστοιχίας InterCity 62 στην οποία επέβαινε, με την εμπορική αμαξοστοιχία στον Ευαγγελισμό στα Τέμπη, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» η 29χρονη Ελευθερία Δρίγκα.

Η Ελευθερία ήταν επιβάτιδα του 3ου βαγονιού του μοιραίου τρένου. Υπέστη εγκαύματα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Λάρισας. Μιλώντας στην εκπομπή τόνισε, ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ, όσα βίωσε εκείνο το βράδυ. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα, όταν σταμάτησε ο εκτροχιασμός και κατάλαβα, ότι δεν έχω πεθάνει και πρέπει να βρούμε στους μαύρους καπνούς και το σκοτάδι, αν υπάρχει έξοδος ή θα μείνουμε εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τις στιγμές που προηγήθηκαν, είπε: «Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος και ακαριαία εκτροχιαστήκαμε και μετά μαύρος καπνός και σπινθήρες. Σαν να είχε τοπικές εστίες φωτιάς. Όταν σταμάτησε αυτό και είδαμε ότι ήμασταν ζωντανοί, προσπαθούσαμε να καταλάβουμε από πού θα βγούμε». Συνέχισε λέγοντας ότι «το ένα παράθυρο ήταν πάνω σαν οροφή, αντί για το πλάι. Έβγαλα το κεφάλι από το παράθυρο, για να πάρω αέρα και αν δεν ήταν δύο παιδιά, που άκουγαν άλλους ανθρώπους να φωνάζουν, ότι πρέπει να φύγουμε, επειδή έρχεται η φωτιά, θα ήμουν ακόμα εκεί, πιστεύοντας ότι κάνω το σωστό».

«Ακολούθησα τα παιδιά. Το μέλημά μας ήταν να βγούμε ζωντανοί. Έρχονταν πράγματα και λαμαρίνες πάνω σου και νόμιζες ότι θα πεθάνεις εκείνη την ώρα» είπε και συνέχισε: «Εγώ το συνειδητοποίησα μέρες μετά. Πηδήξαμε από πλατφόρμα της εμπορικής για να περάσουμε στον δρόμο». Τέλος, για το πότε κατάλαβε ότι ήταν τραυματισμένη, ανέφερε ότι είχε καταλάβει, ότι έχει εγκαύματα, ωστόσο δεν ήταν αυτό που την ανησυχούσε περισσότερο, αλλά το γεγονός ότι «έφτυνε αίμα». «Δεν ήξερα πόσο σοβαρά είμαι, ανησύχησα γιατί έφτυνα αίμα», είπε.

Όσον αφορά αυτό καθ' εαυτό το γεγονός, η Ελευθερία έκανε λόγο για ένα «καθαρό έγκλημα που μπορούσε να αποφευχθεί», ενώ για τις αποκαλύψεις για τον σταθμάρχη της Λάρισας σχολίασε: «Δεν χωράει το μυαλό μου να ακούω για πάρτι ή ότι ένας άνθρωπος ήταν μόνος του εκεί».