Τραγωδία στα Τέμπη: Την Παρασκευή απολογούνται στον εφέτη ανακριτή ο προϊστάμενος επιθεώρησης και οι δύο σταθμάρχες

Τραγωδία στα Τέμπη: Την Παρασκευή απολογούνται στον εφέτη ανακριτή ο προϊστάμενος επιθεώρησης και οι δύο σταθμάρχες

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το βιβλίο βαρδιών του σταθμαρχείου Λάρισας, προκειμένου να εντοπιστεί ποιος το αλλοίωσε με μπλάνκο

Σε απολογία καλούνται την Παρασκευή 17 Μαρτίου από τον ειδικό εφέτη ανακριτή ο προϊστάμενος επιθεώρησης και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας, οι οποίοι ήδη διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Κατά πάσα πιθανότητα οι τρεις θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν, προκειμένου να ενημερωθούν οι δικηγόροι τους. Παράλληλα, μένει να διευκρινιστεί, τι έγινε με το έγγραφο παράδοσης–παραλαβής των βαρδιών, το οποίο επικαλέστηκε ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης και στο οποίο έχει γίνει διόρθωση με μπλάνκο, καθώς έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., για να βρεθεί τι ήταν γραμμένο κάτω από το μπλάνκο και ποιος το έγραψε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο προφυλακισμένος σταθμάρχης στην απολογία του, εκ των υστέρων έγινε μία διόρθωση στο έγγραφο παράδοσης και παραλαβής ως προς τις ώρες. Συγκεκριμένα, στην τελευταία σελίδα του βιβλίου βαρδιών στο σταθμαρχείο της Λάρισας πριν τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ως ώρα αποχώρησης του απογευματινού σταθμάρχη που θα έπρεπε να μείνει έως τις 23:00, αναφέρεται η 22:30.