Επανεξετάζονται με εντολή Ντογιάκου όλα τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα τα τελευταία 15 χρόνια

Επανεξετάζονται με εντολή Ντογιάκου όλα τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα τα τελευταία 15 χρόνια

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τον ΟΣΕ αναλυτική ενημέρωση άμεσα για την τύχη των ερευνών που διενεργήθηκαν για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών των υπαιτίων

Ανοίγουν και πάλι όλοι οι φάκελοι θανατηφόρων σιδηροδρομικών δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί στο δίκτυο τα τελευταία 15 χρόνια, με παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφό του προς την διοίκηση του ΟΣΕ ζητεί να ενημερωθεί άμεσα η εισαγγελική αρχή, αναλυτικά για τα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα, τα θύματα, αλλά και την τύχη των ερευνών που διενεργήθηκαν για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών των υπαιτίων. Πληροφορίες αναφέρουν, πως η συγκεκριμένη κίνηση έχει στόχο να ελεγχθεί, αν διερευνήθηκαν πλήρως και προς πάσα κατεύθυνση οι συγκεκριμένες υποθέσεις ή σε διαφορετική περίπτωση προκύπτει ανάγκη για επαναξιολόγηση των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήδη έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» του το φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης το 2017. Η τραγωδία στα Τέμπη έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τον τρόπο λειτουργίας των σιδηροδρομικών γραμμών καθώς εκτός από την ανάκριση στον εφέτη ανακριτή είναι, παράλληλα, σε εξέλιξη πολυπλόκαμη δικαστική έρευνα, που αφορά τόσο στις συμβάσεις, όσο και τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται.

Μαρία Ζαχαροπούλου