Τραγωδία στα Τέμπη: Νέες διώξεις αναμένονται μετά την ανάληψη της υπόθεσης από εφέτη ανακριτή – Ποιοι καλούνται να καταθέσουν

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέες διώξεις αναμένονται μετά την ανάληψη της υπόθεσης από εφέτη ανακριτή – Ποιοι καλούνται να καταθέσουν

Εξηγήσεις καλείται να δώσει στη Βουλή την Τετάρτη ο παραιτηθείς υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής - Ενημερώνει το Κοινοβούλιο μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Σε ανώτατο επίπεδο συνεχίζονται οι έρευνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες να καλούνται για εξηγήσεις το επόμενο 24ωρο.

Ο νέος εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης έχει αναλάβει επίσημα πλέον την έρευνα για την υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά και τη διαδικασία του ορισμού του από την Ολομέλεια Εφετών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα. Ο ανακριτής θα καλέσει άμεσα τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις, ενώ είναι πιθανό να ασκηθούν και νέες διώξεις.

Ακόμα, διερευνόνται πιθανές ποινικές ευθύνες στους γιατρούς που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο επιθεώρησης και η οποία ξεκινούσε στις 2 Μαρτίου. Την ίδια στιγμή, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, έκανε αυτοψία στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Θεσσαλονίκη μέχρι και τη Λάρισα. Μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του δικτύου στο σημείο της τραγωδίας.

Ενημερώνει τη Βουλή την Τετάρτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 15 Μαρτίου ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε προ ημερών τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, όσο και στον ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας. Ο κ. Γεραπετρίτης έστειλε την περασμένη Παρασκευή επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τη Βουλή γνωστοποιώντας τους ότι τίθεται στη διάθεσή τους προς ενημέρωση σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Οικονόμου: Θα τοποθετηθεί στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής

Στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αναμένεται να τοποθετηθεί για την υπόθεση και ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτε κάτω από το χαλί, ούτε τις νοσηρές νοοτροπίες και τις παθογένειες. Η κυβέρνηση μας συγκρούστηκε με αυτές τις νοοτροπίες και θα εξακολουθεί να συγκρούεται με ανάλογες συμπεριφορές, θέλουμε να εμπεδώσουμε παντού την αξιοκρατία παντού. Χωρίς χρονοτριβή θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να εκλείψουν τέτοιες συμπεριφορές» είπε απαντώντας στις ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου.

Γνωστοποίησε επίσης, ότι το σύνολο των πρωτοκόλλων και του καθεστώτος εκπαίδευσης σταθμαρχών και λοιπών θα επαναξιολογηθεί, σημειώνοντας πάντως, πως απ ό,τι φαίνεται, ο 59χρονος κρατούμενος δεν θα έπρεπε να είναι στη συγκεκριμένη βάρδια. Ερωτηθείς σχετικώς, προανήγγειλε ότι στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου θα γίνει εκτεταμένη συζήτηση και πως εκεί θα τοποθετηθεί και ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, για τον οποίο υπενθύμισε πως έχει ήδη αναλάβει την πολιτική ευθύνη διά της παραιτήσεως του.