Τραγωδία στα Τέμπη: «Μόνο να μην υπέφερε η εγγόνα μου την ώρα που “έφευγε”»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Μόνο να μην υπέφερε η εγγόνα μου την ώρα που “έφευγε”»

Συγκλονίζει η γιαγιά της 20χρονης Φραντζέσκας Μπέζα και της φίλης της που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τρένο

Μόνο να μην υπέφερε η εγγονή της, την ώρα που έφευγε από αυτήν τη ζωή, εύχεται η γιαγιά της 20χρονης Φραντζέσκας Μπέζα, που σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, συγκινώντας με όσα λέει για το ταλαντούχο κορίτσι, που είχε όνειρα και δίψα για ζωή και επιτυχία.

Η Φραντζέσκα σπούδαζε στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η 20χρονη από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης λάτρευε τη μουσική και είχε μοναδικό ταλέντο στη μουσική σύνθεση. Τραγούδησε με την υπέροχη φωνή της πριν από 3 χρόνια ένα τραγούδι με τον τίτλο «Three years later» (Τρία χρόνια μετά). Τρία χρόνια μετά όμως, το νήμα της ζωής της κόπηκε σκληρά και άδικα.

Η γιαγιά του κοριτσιού μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν τον πόνο της. «Δεν ξαναγυρίζουν πίσω τα παιδιά, δεν υπάρχουν λόγια, οι γονείς υποφέρουν. Όλοι είμαστε χάλια», είπε και συγκλόνισε, μιλώντας για την εγγονή της. «Η εγγόνα μου ήταν ένας άγγελος επί Γης, ένα πολύ αγαπητό πλάσμα... Τραγουδούσε από μικρή, συνέθετε τραγούδια, έγραφε στίχους, ζωγράφιζε. Αχ, τα χεράκια της "έπιαναν", έφτιαχνε πράγματα με πηλό... Πιάνο έμαθε μόνη της, τραγουδούσε μέσα στο σπίτι, από 5 ετών μάθαινε βιολί. Ήταν πολύ ταλαντούχα, πολύ κοινωνικό παιδί, αγαπούσε όλον τον κόσμο» λέει.

«Μόνο να μην υπέφερε την ώρα που "έφευγε"»

Στο τρένο η Φραντζέσκα ήταν με μια φίλη της, που «έφυγε» κι εκείνη από τη ζωή. Ήταν συμμαθήτριες από το σχολείο και έκαναν συνέχεια παρέα. Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της, η Φραντζέσκα έκανε αποδράσεις και ταξίδια και έπαιρνε το τρένο. «Έχω πει στον Θεό, στην Παναγία, να τα έχει κοντά της. Μόνο να μην υπέφερε η εγγόνα μου, την ώρα που "έφευγε"», είπε απαρηγόρητη η γιαγιά της.

Η φοιτήτρια είχε ειδοποιήσει τους γονείς της να την πάρουν από τον σταθμό, μόλις θα έφθαναν στη Θεσσαλονίκη. «Σε μία ώρα φθάνουμε» τους είχε πει...