Γιατί υπάρχει η τρύπα στα ανδρικά εσώρουχα – Έχει και συγκεκριμένη ονομασία

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα ανδρικά εσώρουχα – Έχει και συγκεκριμένη ονομασία

O λόγος είναι αμιγώς χρηστικός

Τα ανδρικά εσώρουχα περιλαμβάνουν από τα πιο «αεράτα» μποξεράκια, έως τα πιο στενά σλιπ.

Η συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν ένα κοινό: ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο άνοιγμα στην τρύπα του καβάλου, με κουμπί ή χωρίς.

Σε τι χρησιμεύει

Όσον αφορά τα ανδρικά εσώρουχα, ο λόγος για τον οποίο υπάρχει το προαναφερθέν άνοιγμα είναι αμιγώς χρηστικός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Men’s Venture», ο σκοπός της εν λόγω τρύπας είναι για να επιτρέπει εύκολη πρόσβαση, έτσι ώστε οι άνδρες να μπορούν να κάνουν γρήγορα την ανάγκη τους, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάζουν εντελώς το εσώρουχό τους (και συνεπώς και το παντελόνι τους).

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν ένας άνδρας χρειάζεται να επισκεφθεί κάποια δημόσια τουαλέτα, ή την τουαλέτα κάποιου μπαρ, καθώς συχνά υπάρχουν τα ουρητήρια. Ως γνωστόν, τα ουρητήρια δεν προσφέρουν ιδιαίτερη ιδιωτικότητα, εφόσον δεν υπάρχει πόρτα, και άρα οι χρήστες κατά κανόνα θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία όσο πιο γρήγορα γίνεται, με τη λιγότερη δυνατή αφαίρεση ρούχων φυσικά.

Από εκεί και πέρα, αν έχετε απορία σχετικά με το όνομα, δυστυχώς ακριβής ορολογία που να περιγράφει την τρύπα αυτή στα ελληνικά δεν υπάρχει, εντούτοις στα αγγλικά χρησιμοποιείται η λέξη «fly». Η λέξη αυτή επίσης χρησιμοποιείται όταν αναφερόμαστε στο γνωστό άνοιγμα το οποίο υπάρχει στα υφασμάτινα ή τζιν παντελόνια ακριβώς κάτι από το κουμπί μας (το γνωστό φερμουάρ ή λαϊκιστί «μαγαζιά»).