Μαζική συμμετοχή και συνθήματα οργής στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη – Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Δείτε εικόνες

Μαζική συμμετοχή και συνθήματα οργής στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη – Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Δείτε εικόνες

O κόσμος διεκδικεί άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, ενώ σε αρκετές πόλεις της χώρας, οι διαμαρτυρίες με κύρια αιτήματα να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Αθήνα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Πάτρα, Ρόδος, Πρέβεζα είναι μερικές από τις πόλεις που τα συλλαλητήρια βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην απεργία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Αθηνών (EKA), οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς (Hellenic Train, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ), στα πλοία, δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και υγειονομικοί.

Μεγάλη είναι αυτή τη στιγμή η απεργιακή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη από μέλη της ΕΔΟΘ, του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητές, μαθητές και φεμινιστικές οργανώσεις.

Τεράστια είναι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λάρισα, με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή 10.000 ατόμων.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούγονται στην συγκέντρωση, είναι: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά».

Χιλιάδες και ο κόσμος σε Πρέβεζα και Δράμα.


Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος, eurokinissi