Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ για τους 12 φοιτητές που σκοτώθηκαν στα Τέμπη: Κάλυψαν με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη

Διαμαρτυρία στο ΑΠΘ για τους 12 φοιτητές που σκοτώθηκαν στα Τέμπη: Κάλυψαν με μαύρο πανί το άγαλμα του Αριστοτέλη

«Δεν σας ξεχνάμε»

Η φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ μετρά τις πληγές της μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με τα 57 θύματα, μεταξύ των οποίων και 12 φοιτητές που σπούδαζαν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Σήμερα 6/3 ομάδα φοιτητών κάλυψε με μαύρο πανί, σε ένδειξη πένθους, το άγαλμα του Αριστοτέλη πίσω από την αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

Μάλιστα, ορισμένοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους με κόκκινες και μαύρες μπογιές όπως «δεν σας ξεχνάμε». Μέσα στο ΑΠΘ οι φοιτητές έφτιαξαν μία πινακίδα στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των νεκρών φοιτητών και δίπλα η ηλικία και η σχολή που φοιτούσαν, ενώ πάνω αναγράφεται: «Δεν σας ξεχνάμε» αναφέρει το thestival.gr.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αφήσει κεράκια και λουλούδια στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της περασμένης Τρίτη, που συγκρούστηκε με εμπορικό τραίνο στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, την Κυριακή 12 Μαρτίου, στην Ιερά Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος από τη σύγκρουση των δύο τρένων.