Τέμπη: Να ερευνηθεί εάν δικηγόροι έχουν παραβεί τους ισχύοντες δεοντολογικούς κανόνες

Τέμπη: Να ερευνηθεί εάν δικηγόροι έχουν παραβεί τους ισχύοντες δεοντολογικούς κανόνες

Αίτημα της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του ΔΣΑ να ελεγχθούν οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι για συμπεριφορές που απάδουν του Κώδικα Δεοντολογίας

Την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών δικηγόρων, οι οποίοι σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις αναφέρονται στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, ζητεί η συντονίστρια των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου, από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Ζήση Κωνσταντίνου.

Συγκεκριμένα, η συντονίστρια των Πειθαρχικών Τμημάτων ζητεί να ελεγχθεί η περίπτωση, οι συγκεκριμένοι δικηγόροι να «εκδηλώνουν συμπεριφορές που απάδουν του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος». Το ΔΣ του ΔΣΑ έχει καλέσει τα μέλη του «να αποφεύγουν τοποθετήσεις που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων».

Με απόφαση του το ΔΣ του ΔΣΑ έχει καταδικάσει απερίφραστα τις συγκεκριμένες συμπεριφορές σημειώνοντας σε ανακοίνωση πως είναι και «πειθαρχικά ελεγκτέα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που, με αφορμή τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, επιχειρεί την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου». Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση «τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, προκαλούν την κοινωνία και αμαυρώνουν την εικόνα του σώματος».

Παράλληλα, σημειώνεται πως ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας, πρέπει «να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά μέσα και αναφερόμενοι στο πολύνεκρο δυστύχημα έχουν παραβεί τους ισχύοντες δεοντολογικούς κανόνες».