Μεσσηνία: Τραγικός επίλογος για το ζευγάρι των Αμερικανών που είχε εξαφανιστεί – Βρέθηκαν νεκροί μαζί με το αυτοκίνητο τους

Μεσσηνία: Τραγικός επίλογος για το ζευγάρι των Αμερικανών που είχε εξαφανιστεί – Βρέθηκαν νεκροί μαζί με το αυτοκίνητο τους

Η τελευταία κίνηση στον τραπεζικό τους λογαριασμό ήταν στις 23 Ιανουαρίου

Νεκρό εντοπίστηκε σε χαράδρα του Ταΰγετου το ζευγάρι των ηλικιωμένων Αμερικανών που είχε εξαφανιστεί στην Μεθώνη.

Σύμφωνα με το best-tv.gr το αμάξι εντοπίστηκε στην περιοχή «Πέντε Δρόμοι» στον Ταΰγετο και μαζί και οι δύο ηλικιωμένοι.

Ο 83χρονος David Harrison Robinson και η 80χρονη σύζυγός του, Lukretia Robinson έφυγαν από το σπίτι τους, στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης του δήμου Πύλου Νέστορος στην Μεσσηνία, με το αυτοκίνητό τους μάρκας OPEL AGILA DIESEL 1300, μοντέλο 2009, χρώματος μπλε ελεκτρίκ, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΜΤ7738 με πιθανό προορισμό την Μονεμβασιά και έκτοτε αγνοούνταν, σύμφωνα με το Silver Alert.

Άνδρες της ΕΜΑΚ με τη χρήση και drone σκάναραν την περιοχή εντοπίζοντας το άτυχο ζεύγος. Αυτή την ώρα εξελίσσεται η επιχείρηση ανάσυρσης των δυο θανόντων.

 

 

H κόρη του ζευγαριού, η οποία βρίσκεται στην Αμερική, έκανε πριν από περίπου ένα μήνα μία ανάρτηση στο Facebook, στην οποία φαίνεται σίγουρη πως οι γονείς της έβαλαν μόνοι τους τέλος στις ζωές τους. «Οι γονείς μου αγνοούνται επισήμως και θεωρούνται νεκροί από δική τους θέληση», έγραψε.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» προκειμένου να εντοπίσει τους γονείς της. «Οι γονείς μου γνωρίστηκαν στη Γερμανία. Αυτό που τους συνέδεε ήταν η αγάπη τους για την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία. Αυτό που έκαναν συνέχεια, ήταν να αποταμιεύουν χρήματα και να ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη χώρα, ανακαλύπτοντας τα πάντα», είπε αρχικά και συνέχισε: «Όταν συνταξιοδοτήθηκαν, αποφάσισαν ότι θέλουν να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εκεί. Θα γιόρταζαν φέτος τα πενήντα τέσσερα χρόνια τους παντρεμένοι».

 

Η ίδια μίλησε και για την τελευταία επικοινωνία που είχαν πριν τα ίχνη τους χαθούν. «Στις 21 Ιανουαρίου έλαβα ένα e-mail από τη μητέρα μου σχετικά με κάποια οικονομικά μας θέματα. Στη συνέχεια, της έστειλα κάποια e-mail μέσα στην εβδομάδα, δεν έλαβα όμως κάποια απάντηση. Στο μεταξύ επικοινώνησε μαζί μου μία οικογενειακή μας φίλη από την Ελλάδα, η οποία με ενημέρωσε πως προσπαθούσε να τους εντοπίσει και πέρασε από το σπίτι. Έλειπε το αμάξι και οι ίδιοι, αλλά τα κλειδιά βρίσκονταν έξω από το σπίτι. Κάτι το οποίο μας ανησύχησε πολύ, γιατί δεν είναι κάτι το οποίο συνήθιζαν να κάνουν. Η τελευταία φορά που υπήρξε κάποια κίνηση στον τραπεζικό τους λογαριασμό ήταν στις 23 Ιανουαρίου».

Η Τζουλιάνα αναφέρθηκε και στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η μητέρα της το τελευταίο διάστημα. «Πρόσφατα έχασε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σημαντικό ποσοστό της νοητικής της ικανότητας. Είναι μία σπουδαία γυναίκα, ήταν δασκάλα και της άρεσε να μαθαίνει συνεχώς. Το μυαλό της σήμαινε τα πάντα για εκείνη. Όταν άρχισε να χάνει την ικανότητα απλώς του να διαβάζει ένα βιβλίο ή να γράφει ένα e-mail, ήταν καταστροφικό για εκείνη […] Ειλικρινά αυτό που φοβάμαι είναι πως είναι νεκροί. Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με να τους βρούμε, αναζητήστε τους ίδιους και το αμάξι. Ακόμα και για τα άψυχα σώματά τους, αν τους έχει συμβεί κάτι κακό. Βοηθήστε με απλώς να φέρω πίσω σ’ εμένα τους γονείς μου, όπως κι αν είναι».