Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Θρίλερ με τους αγνοούμενους – «Με παρέμβαση πολιτικού τοποθετήθηκε ο σταθμάρχης»

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Θρίλερ με τους αγνοούμενους – «Με παρέμβαση πολιτικού τοποθετήθηκε ο σταθμάρχης»

Έχουν ταυτοποιηθεί μόλις 24 από τους 57 νεκρούς, ενώ έχουν δηλωθεί 56 αγνοούμενοι - «Βόμβα» Κούγια για τον κατηγορούμενο

Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Ο τραγικός απολογισμός είναι 57 νεκροί, εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί 24 σοροί και από αυτούς οι 20 με την μέθοδο της ανάλυσης DNA, κάτι που προδίδει τη δυσκολία αναγνώρισης των θυμάτων. Την ίδια ώρα, έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία 56 αγνοούμενοι, από τους οποίους παραμένει άγνωστο΄πόσοι βρίσκονται ανάμεσα στους 57 νεκρούς που έχουν περισυλλεγεί. Και αυτό γιατί επικρατεί σύγχυση σχετικά με το πόσοι επιβιβάστηκαν στην αμαξοστοιχία Intercity στη Λάρισα και αν εξέδωσαν εισιτήριο στο γκισέ ή μέσα στο τρένο, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταγραφεί.

Την ίδια ώρα, μία αποκάλυψη «βόμβα» έκανε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, ισχυρίστηκε ότι ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας και κατηγορούμενος ως υπαίτιος για το δυστύχημα, εκτός από άπειρος, τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση με παρέμβαση πολιτικού. Ο κ. Κούγιας δεν κατανόμασε τον πολιτικό, καθώς όπως είπε, η πληροφορία είναι άτυπη και με βάση το απόρρητο του δικηγόρου, αν δεν είναι εντελώς βέβαιος, δεν επιθυμεί να καταστρέψει την πολιτική του καριέρα.

Επιφυλάχθηκε όμως να το πράξει ενώπιον των δικαστικών αρχών, υλοποιώντας την εντολή που έχει από τους γονείς των διδύμων κοριτσιών από το Καστράκι της Καλαμπάκας, μεταξύ άλλων, για ποινικό κολασμό των υπαιτίων του δυστυχήματος. Προηγουμένως ο κ. Κούγιας είχε ανακοινώσει, ότι «οι συγγενείς άλλων 6 θυμάτων, 4 θανόντων και 2 θήλεων αδελφών από την Κρήτη με σοβαρότατα εγκαύματα, επέλεξαν τον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια για την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος του ήδη κατηγορουμένου σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης, αλλά και εις βάρος όλων όσων κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως διαπιστωθεί ότι έχουν ποινικές ευθύνες, τόσο για τους θανάτους όσο και για όλες τις σωματικές βλάβες, αλλά και την ηθική βλάβη μη τραυματισμένων επιβατών που επέζησαν και δεν τραυματιστήκαν».

Στην ίδια ανακοίνωση ο δικηγόρος αναφέρει, ότι μετά την απολογία του κατηγορούμενου σταθμάρχη το Σαββάτο 4 Μαρτίου θα εμφανιστεί είτε αυτοπροσώπως, είτε συνοδευόμενος από τους συγγενείς των θυμάτων, ώστε να δηλώσει και τυπικά την υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους και υπέρ των τραυματισθέντων που επεβίωσαν.