Μνημόσυνο σε όλους τους ναούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Μνημόσυνο σε όλους τους ναούς την Κυριακή της Ορθοδοξίας για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής της Ορθοδοξίας, όρισε ότι θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Προς τον σκοπό αυτό, απέστειλε ήδη σχετικό εγκύκλιο σημείωμα προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, θα τελέσουν το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, όπου θα τελεσθεί η Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.