Επεισοδιακή καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου στη λεωφόρο Κηφισού

Επεισοδιακή καταδίωξη ύποπτου αυτοκινήτου στη λεωφόρο Κηφισού

Ο οδηγός όχι μόνο δεν υπάκουσε στο σήμα για έλεγχο, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει

Επεισοδιακή καταδίωξη σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (27/2), όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στη λεωφόρο Κηφισού ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που «απασχολούσε» τις Αρχές.

Αυτό καθώς φαίνεται νωρίτερα να είχε εντοπιστεί σε δύο ένοπλες ληστείες που σημειώθηκαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, στην περιοχή της Ομονοίας και στα Καμίνια του Πειραιά. Οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει για έλεγχο, αυτός όμως όχι μόνο δεν υπάκουσε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει. Ενημερώνοντας ταυτόχρονα το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν το ύποπτο όχημα, μέχρι που αυτό βγήκε στην «έξοδο» της Εθνικής Οδού στις Τρεις Γέφυρες και συνέχισε να κινείται επί της οδού Αχαρνών.

Ωστόσο, στη συμβολή με την οδό Βικέλα ο οδηγός έχασε τον έλεγχο κι αυτό έπεσε πάνω σε άλλο Ι.Χ. αυτοκίνητο (σ.σ. δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό), με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Ο οδηγός και όσοι ήταν ακόμα μαζί του, άνοιξαν τις πόρτες και διέφυγαν πεζή από το σημείο, ενώ παρά τις αναζητήσεις των αστυνομικών δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για έλεγχο (σ.σ. δακτυλικά αποτυπώματα, DNA κ.ά.)