Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την Κυριακή της Αποκριάς – Πώς θα πετάξουμε χαρταετό

Με τι καιρό θα γιορτάσουμε την Κυριακή της Αποκριάς – Πώς θα πετάξουμε χαρταετό

Η πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια των καρναβαλιών σε Πάτρα και Ξάνθη και την Καθαρά Δευτέρα

Μας τα χαλάει εν μέρει ο καιρός το τριήμερο της Αποκριάς, καθώς τον αίθριο καιρό και την ηλιοφάνεια που επικρατούσαν μέχρι σήμερα, διαδέχονται οι νεφώσεις και οι κατά τόπου βροχές και καταιγίδες, ωστόσο η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, αύριο τελευταία Κυριακή της Αποκριάς αναμένεται να έχουμε συννεφιές και λίγες βροχές. Προς το μεσημέρι θα επηρεαστεί το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος, ενώ προς το βράδυ θα επηρεαστεί και η Δυτική Στερεά Ελλάδα. Η Πάτρα δε θα επηρεαστεί γενικά από τις βροχοπτώσεις την Κυριακή, που κορυφώνεται το Καρναβάλι, με εξαίρεση κάποιες τοπικές βροχές προς το βράδυ. Το ίδιο ισχύει και για τη Θράκη, όπου την Κυριακή θα σημειωθούν λίγες βροχές από το απόγευμα στην περιοχή της Ξάνθης, όπου επίσης διεξάγεται το φημισμένο Καρναβάλι.

Την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από αργά το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.