Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν – «Κατατάσσεται παράλληλα με τους παιδεραστές»

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ξεσπά ο πατέρας της Καρολάιν – «Κατατάσσεται παράλληλα με τους παιδεραστές»

«Είναι απολύτως απεχθές ο δολοφόνος της κόρης μου να προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του»

Σε μια σκληρή δήλωση κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προχώρησε ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς, μετά την προσπάθεια του συζυγοκτόνου να μειώσει τα ισόβια με τα οποία έχει καταδικαστεί για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κράουτς χαρακτήρισε «απολύτως απεχθές» να προσπαθεί ο δολοφόνος της κόρης του να μειώσει την ποινή του και τον κατέταξε στην ίδια κατηγορία με τους παιδεραστές.

«Είναι απολύτως απεχθές ο δολοφόνος της κόρης μου να προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της “καλής του συμπεριφοράς”. Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας είναι ένα αηδιαστικό έγκλημα που πρέπει να αξίζει ιδιαίτερα σκληρή τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι πιο χαμηλοί από τους χαμηλούς, κατατάσσονται παράλληλα με τους παιδεραστές. Νομίζω ότι θα είναι μία θλιβερή ημέρα για τις γυναίκες, όταν ο δολοφόνος μίας ανυπεράσπιστης γυναίκας που κοιμόταν με το παιδί της, θα εκτίσει κάτι λιγότερο από την πλήρη ποινή φυλάκισής του. Ο άνδρας αυτός είναι κάτω από την περιφρόνηση» ανέφερε ο Ντέιβιντ Κράουτς.

Σημειώνεται πως το Μικτό Ορκωτό Εφετείο είπε σήμερα «όχι» στο αίτημα αναβολής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11, 5 χρόνια για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 34χρονου πιλότου, που κάθισε στο εδώλιο, διεκόπη για τις 28 Μαρτίου αφού προηγουμένως εκφωνήθηκε.

Με την έναρξη της δίκης υπέβαλλε αίτημα αναβολής η νέα συνήγορος του κατηγορούμενου, Κατερίνα Μαυροειδή, η οποία είπε ότι διορίσθηκε από τον κατηγορούμενο, στις 9 Φεβρουαρίου και δεν έχει παραλάβει ακόμη το ψηφιακό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Έθεσε, επίσης, θέμα της επίδοσης της κλήσης στον εντολέα της.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της συνηγόρου αναφέροντας πως είναι «κακή πρακτική η αναβολή πρωτοεισακτων υποθέσεων». «Δεν δικαιούται αναβολής, μπορεί κάλλιστα να της δωθεί χρόνος να προετοιμαστεί. Προβλέπεται από το νόμο δυνατότητα διακοπής ακόμη και 30 ημερών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο το οποίο υιοθέτησε την εισαγγελική άποψη και προχώρησε στην κλήρωση ενόρκων. Ένορκοι κληρώθηκαν τρεις γυναίκες και ένας άντρας ενώ συνολικά το Δικαστήριο έχει τέσσερις γυναίκες και τρεις άντρες δικαστές στην έδρα.

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε η μητέρα της Καρολάιν Κράουτς, Σουζάνα Λυρραρακη. Σε αυτήν τη δίκη δεν δηλώθηκε παράσταση για την σκυλίτσα Ροξυ,για την οποία είχε παρασταθεί στην πρώτη δίκη Φιλοζωική Οργάνωση.