Θάνατος 19χρονου ποδοσφαιριστή στα Χανιά: «Ένα παιδί έξω καρδιά, φιλότιμος, ευγενικός», λέει ο προπονητής του

Θάνατος 19χρονου ποδοσφαιριστή στα Χανιά: «Ένα παιδί έξω καρδιά, φιλότιμος, ευγενικός», λέει ο προπονητής του

«Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ήταν ένα παιδί έξω καρδιά, φιλότιμος, ευγενικός»

Ένας ακόμη νέος άνθρωπος έσβησε στην άσφαλτο. Ο 19χρονος Τάσος Ξεκουκουλωτάκης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στο Αρώνι Ακρωτηρίου στα Χανιά.

Μάλιστα, ο Τάσος υπηρετούσε στην 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε ενώ ήταν και εν ενεργεία ποδοσφαιριστής σε ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στην Άμιλλα, σύλλογος του χωριού του στο Μόδι του δήμου Πλατανιά.

Ο προπονητής του στην Άμιλλα Μάκης Σωφρόνογλου, ο οποίος ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος παλαιότερα στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Δόξας Δράμας, μίλησε στο flashnews.gr.

«Είμαι συντετριμμένος. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη. Ο Τάσος ήταν ένα παιδί έξω καρδιά, φιλότιμος, ευγενικός. Φανταστείτε, μου μιλούσε στον πληθυντικό και παρά τις παραινέσεις μου περί του αντιθέτου, αφού είχαμε φιλική σχέση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σωφρόνογλου.

Το επίσης εντυπωσιακό για τον Τάσο ήταν ότι πρόσφατα ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο (ασχολιόταν ήδη ο αδερφός του) και όμως έγινε από τους καλύτερους!

«Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα εδώ και δύο χρόνια. Έπαιζε χάντμπολ. Παρόλα αυτά και είναι χαρακτηριστικό του πάθους του, έγινε ο καλύτερος και αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρυσι», αναφέρει με συγκίνηση ο προπονητής του.

«Είχε πάθος για ό,τι έκανε, αλλά το πάθος του συνδυαζόταν με ήθος. Ήταν παιδί εξαιρετικής πάστας όπως και όλη η οικογένειά του», σημειώνει ο Μάκης Σωφρόνογλου.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο προπονητής του, ο Τάσος πρόσφατα είχε βγει και πρώτος σε αγώνες που έγιναν στην 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε. Τίποτα, στην κυριολεξία δεν μπορούσε να τον κερδίσει, πλην, δυστυχώς, του θανάτου που τόσο ξαφνικά ήρθε…

Ο Τάσος αφήνει πίσω του τον πατέρα του ιερέα, τη μητέρα του και δύο ακόμα αδέρφια.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη (21/2) στις 3 το μεσημέρι σε ενορία στο χωριό του στο Μόδι, στον Ι.Ν. Αγίου Αποστόλου Μάρκου.