Γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό: Απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι και σφραγίστηκε ο χώρος

Γηροκομείο-κολαστήριο στον Κορυδαλλό: Απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι και σφραγίστηκε ο χώρος

Σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση και σχηματίζεται ήδη δικογραφία

Ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι η απομάκρυνση και των 42 ηλικιωμένων από το γηροκομείο – κολαστήριο «Ζαΐμη» στον Κορυδαλλό.

Σήμερα έφυγαν οι τελευταίοι 11, εκ των οποίων οι εννέα πήγαν στο Γηροκομείο Αθηνών και ακόμα δύο σε νοσοκομεία της Αττικής, έτσι ώστε να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Λίγο πριν από τις 3:00 το μεσημέρι η Αστυνομία σφράγισε την κεντρική πόρτα της δομής, αφού προηγουμένως είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής με υγειονομικούς υπαλλήλους, αλλά και αστυνομικούς ανακριτικούς υπαλλήλους.

Σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση και σχηματίζεται ήδη δικογραφία, ενώ αναμένονται καταθέσεις από όλους, τόσο από τους ηλικιωμένους τρόφιμους, όσο και από τους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας. Έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο ύψους 375.000 ευρώ και στους δύο ιδιοκτήτες κι έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσε η συγκεκριμένη δομή.

Στο Γηροκομείο Αθηνών μετέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δομής, Σ. Χαμακιώτη και τον Γενικό Διευθυντή της Δομής, Κ. Σολδάτο για τη κλινική κατάσταση των ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν και που όπως επισήμαναν, είναι αρκετά καλή, ενώ επισκέφθηκε και τους χώρους που θα φιλοξενηθούν.