Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι και 19χρονος για φθορές σε συρμό του ΗΣΑΠ μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι και 19χρονος για φθορές σε συρμό του ΗΣΑΠ μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους ενώ ο 17χρονος δεν είχε προβεί στην έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ως όφειλε

Δύο ανήλικοι 16 και 17 ετών και ένας 19χρονος συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας το βράδυ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Κηφισιά» από αστυνομικούς του Σχεδίου Ασφαλείας Δικτύου Υποδομής ΣΤΑ.ΣΥ. «Αριάδνη», για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη της κοινής ειρήνης.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο «OPAP ARENA» στη Νέα Φιλαδέλφεια χθες το βράδυ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, μεγάλος αριθμός φιλάθλων κατευθύνθηκε στο σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» και επιβιβάστηκαν σε συρμούς με προορισμό την Κηφισιά. Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, ομάδα ατόμων με βίαια χτυπήματα των άκρων τους προκάλεσαν φθορές στα βαγόνια των συρμών και συγκεκριμένα θραύσεις σε θύρες, παράθυρα και πλαφονιέρα του βαγονιού.

Αστυνομικοί που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στο σταθμό ΗΣΑΠ «Κηφισιά» τους τρεις νεαρούς. Ακολούθως τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στην πρόκληση των παραπάνω φθορών. Σημειώνεται, ότι ο 17χρονος δεν είχε προβεί στην έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ως όφειλε.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.