Δύο συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών με πάνω από 17 κιλά κοκαΐνης και 122 κιλά κάνναβης στη Δυτική Αττική

Δύο συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών με πάνω από 17 κιλά κοκαΐνης και 122 κιλά κάνναβης στη Δυτική Αττική

Τα διακινούσαν με «βαποράκια» στην Αττική, με το παράνομο κέρδος τους να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 820.000 ευρώ

Περισσότερα από 17 κιλά κοκαΐνης και 122 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο αλλοδαποί σευναλήφθησαν χθες Πέμπτη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργία ατομικών "προφίλ" (profiling), μέσω των οποίων ταυτοποιήθηκε η δράση τους στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε μικροεμπόρους ναρκωτικών στην Αττική, με το παράνομο κέρδος τους να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 820.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και αποθήκη που χρησιμοποιούσε ο ένας συλληφθείς για την απόκρυψη των ναρκωτικών (καβάτζα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17 κιλά και 780 γραμμάρια κοκαΐνης, 122 κιλά και 511 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 3 κιλά και 755 γραμμάρια σκόνης για νόθευση κοκαΐνης, πιστόλι, δύο γεμιστήρες και 179 φυσίγγια, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.