Λαμία: Πυροσβέστες και αστυνομικοί έσωσαν μωρό 11 μηνών εν μέσω χιονόπτωσης

Λαμία: Πυροσβέστες και αστυνομικοί έσωσαν μωρό 11 μηνών εν μέσω χιονόπτωσης

Το αγοράκι παρουσίασε σπασμούς και έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο αυτοκίνητο

Στιγμές αγωνίας έζησε μια οικογένεια εν μέσω της κακοκαιρίας Barbara, όταν κατά την επιστροφή της από την Αθήνα στο χωριό τους στη Λαμία, το μόλις 11 μηνών μωρό τους παρουσίασε σπασμούς.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου, όταν οι γονείς επέστρεφαν με το μόλις 11 μηνών αγοράκι τους στο σπίτι τους στο Μοσχοχώρι, όπως αναφέρει το lamiareport.gr. Λίγο πριν τα διόδια των Αφιδνών, το βρέφος παρουσίασε σπασμούς και αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Σοκαρισμένοι οι γονείς αναζήτησαν βοήθεια στα διόδια, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή εξαιτίας και της κακοκαιρίας, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο πυροσβέστης Αντώνιος Χρηστιάς με το συνάδελφό του Χαράλαμπο Μπέκο, που έτυχε να έχει βάρδια εκείνη την ώρα στο σημείο, ψύχραιμα πήρε το μωρό στα χέρια του, γυρίζοντάς το ανάποδα θέλοντας να του ελευθερώσει την αναπνευστική οδό, παρουσία και του πληρώματος του άρματος της 1ης ΕΜΑΚ Κων/νου Τεγα και Νικόλαου Μαγκούνη. Πράγματι, πέτυχε να ξαναβρεί το μωρό την αναπνοή του και τότε ξεκίνησε ένας νέος αγώνας δρόμου για τους σοκαρισμένους γονείς.

Το περιπολικό με πλήρωμα τον υπαρχιφύλακα Αθανάσιο Τσάκλα και τον αρχιφύλακα Γεώργιο Κέφη, αμέσως ανέλαβαν τη γρήγορη μεταφορά της μητέρας και του βρέφους στο Νοσοκομείο. Όπως περιγράφει η μητέρα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχαν φτάσει στην Πεντέλη, με τους αστυνομικούς να συνεννοούνται με συναδέλφους τους μέσω ασυρμάτου για να ανοίξουν οι δρόμοι, να περάσουν φανάρια και να είναι στον μικρότερο δυνατό χρόνο στο Νοσοκομείο Παίδων.

Καλά στην υγεία του το μωράκι

Εκεί οι γιατροί ανέλαβαν επίσης πολύ γρήγορα το μωρό και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr διαγνώστηκε με ωτίτιδα, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό πριν ανεβάσει απότομα πυρετό. Η νοσηλεία πήγε πολύ καλά ξεπερνώντας και το δεύτερο κρίσιμο – όπως χαρακτηρίζεται – 24ωρο και αν συνεχίσει να είναι απύρετο θα μπορέσει να επιστρέψει πολύ σύντομα στο σπίτι του στη Λαμία.

Ανακουφισμένοι οι δύο γονείς, θέλουν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στους ανθρώπους που βρέθηκαν στον δρόμο τους και έκαναν αυθόρμητα και χωρίς δεύτερη σκέψη ό,τι καλύτερο μπορούσαν για το μωράκι τους. «Το ευχαριστώ είναι λίγο…» λέει κλαίγοντας από συγκίνηση πλέον, η μητέρα του βρέφους, που ευχαριστεί όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, την Αστυνομία και φυσικά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Παίδων που έκαναν ότι καλύτερο για το παιδί τους.

«Η συνεργασία πυροσβεστών – αστυνομικών ήταν άψογη κι όλα έγιναν πολύ γρήγορα για να φτάσει το παιδί μου στο νοσοκομείο. Το ενδιαφέρον των αστυνομικών ήταν συγκινητικό, καθώς εκδηλώθηκε και τις επόμενες ώρες που ρωτούσαν για να μάθουν την εξέλιξη της υγείας του μωρού. Νοιώθουμε ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που απέδειξαν ότι πραγματικά υπάρχουν… Άνθρωποι και συγχρόνως ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου» λέει εμφανώς συγκινημένος και ο πατέρας του παιδιού.