Κτηνωδίες σε Μαγνησία και Αχαΐα: Αποκεφάλισαν σκύλο στα Κάτω Λεχώνια – Πυροβόλησαν άλλον στην Πάτρα

Κτηνωδίες σε Μαγνησία και Αχαΐα: Αποκεφάλισαν σκύλο στα Κάτω Λεχώνια – Πυροβόλησαν άλλον στην Πάτρα

Φιλοζωικές οργανώσεις ζητάνε πληροφορίες από όποιον τυχόν γνωρίζει οτιδήποτε για τους δράστες

Απέναντι σε ένα φρικτό και απάνθρωπο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι των Κάτω Λεχωνίων στη Μαγνησία, οι οποίοι εν μέσω της κακοκαιρίας και με το χιόνι να καλύπτει μεγάλο μέρος της περιοχής, αντιλήφθηκαν ότι λίγα μέτρα πάνω από το Κοιμητήριο κείτονταν νεκρός ένας σκύλος.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, την οποία επικαλείται το taxydromos.gr, ο σκύλος βρέθηκε αποκεφαλισμένος, με τις πιθανότητες να έγινε από ανθρώπινο χέρι να είναι πολλές, λόγω της ακρίβειας του κοψίματος. Η ανάρτηση αναφέρει, ότι το κεφάλι «ήταν κομμένο σε ευθεία, κάτι που δύσκολα θα έκανε ένα άλλο ζώο». Από τη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου απευθύνεται έκκληση σε όποιον γνωρίζει την παραμικρή λεπτομέρεια, να επικοινωνήσει με την ομάδα.

Το περιστατικό στον Βόλο έρχεται λίγες ώρες μετά τον πυροβολισμό αδέσποτου σκύλου στην Πάτρα. Η κακοποίηση σημειώθηκε στο Σαραβάλι, όπου άγνωστος πυροβόλησε τον σκύλο εξ επαφής, σύμφωνα με καταγγελία. Σε αυτήν την περίπτωση το άτυχο ζώο περισυνελέγει και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο, που του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και το κράτησε στη ζωή, ωστόσο τα σκάγια παραμένουν διάσπαρτα στο πίσω μέρος του κορμιού του και είναι άγνωστo αν θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια του.