Κακοκαιρία Barbara: Ολικό παγετό κατέγραψαν σήμερα 49 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Κακοκαιρία Barbara: Ολικό παγετό κατέγραψαν σήμερα 49 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου

Δείτε σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος ήταν κάτω από το 0 καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας

Ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Barbara» την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα Τετάρτη κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται με τη χρωματική κλίμακα θερμοκρασιών της Εικόνας 1, ενώ πρέπει να επισημανθεί, ότι 49 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν συνθήκες ολικού παγετού, δηλαδή αρνητικές θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, η διέλευση του δορυφόρου Sentinel 3 τις πρωινές ώρες της Τετάρτης πάνω από τη χώρα μας, αποτύπωσε αντιπροσωπευτικά τις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την κακοκαιρία «Barbara». Η Εικόνα 2, όπως την επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, παρουσιάζει τις περιοχές των ανατολικών τμημάτων της χώρας μας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, στις οποίες εκδηλώθηκαν φαινόμενα (τοπικές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και χιονόνερο) και καλύπτονται από πυκνές νεφώσεις.

Αντίθετα, στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας μας, καθώς επίσης και σε μεγάλο τμήμα των Δωδεκανήσων, επικρατούσαν αίθριες συνθήκες.