Πέλλα: Συμμορία αφαίρεσε τμηματικά από επιχείρηση εξοπλισμό αξίας 235.000

Πέλλα: Συμμορία αφαίρεσε τμηματικά από επιχείρηση εξοπλισμό αξίας 235.000

Συνελήφθη ένας άνδρας και ταυτοποιήθηκαν άλλοι έξι οι οποίοι εκτός της λείας τους προκάλεσαν και ζημιές ύψους 100.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος έξι ανδρών για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.

Ο ένας από τους δράστες είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω το βράδυ της 2ης Φεβρουαρίου στον χώρο επιχείρησης σε περιοχή της Πέλλας. Ο συλληφθείς μαζί με τρεις από τους συνεργούς του είχαν αφαιρέσει από την επιχείρηση διάφορα μεταλλικά αντικείμενα αξίας 1.500 ευρώ. Οι δύο από τους συνεργούς του στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, απώθησαν αστυνομικό με χρήση σωματικής βίας και απειλή αντικειμένου και διέφυγαν με όχημα που οδηγούσε ο τρίτος συνεργός τους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε, ότι από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 οι έξι άνδρες δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν έξι κλοπές στην παραπάνω επιχείρηση, αφαιρώντας καλώδια χαλκού, διάφορα εξαρτήματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 235.000 ευρώ και προκάλεσαν φθορές συνολικής αξίας 100.000 ευρώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της επιχείρησης.

Τα μεταλλικά αντικείμενα που είχαν αφαιρεθεί στις 2 Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Όπως προέκυψε, μέρος των κλοπιμαίων δόθηκε έναντι χρηματικής αμοιβής σε άλλον άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία. Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν, καθώς και ένας μεταλλικός κόφτης 90 εκατοστών από τον χώρο της επιχείρησης.