Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία για την 13χρονη που πέθανε μετά από υψηλό πυρετό

Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία για την 13χρονη που πέθανε μετά από υψηλό πυρετό

Συγκλονίζει ο νονός της που ήταν εκ των συνοδών του ΕΚΑΒ

Συγκλονισμένη είναι η Ηλεία από τον θάνατο της 13χρονης έπειτα από υψηλό πυρετό.

Προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της, διενεργήθηκε χθες νεκροψία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, τα ευρήματα έδειξαν πως ο θάνατός της οφείλεται στο γεγονός πως η καρδιά της ήταν μεγαλύτερη από το φυσιολογικό.

Συγκλονισμένος από την κατάσταση που βίωσε και σοκαρισμένος από την τραγική κατάληξη που είχε η βαφτιστήρα του, ο νονός του 13χρονου παιδιού, που ήταν εκ των διασωστών του ΕΚΑΒ, που συνόδευσε το παιδί στο κέντρο Υγείας, μιλά για τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι μαζί για να μπορέσουν να κρατήσουν στη ζωή το κοριτσάκι.

«Δουλεύω στο ΕΚΑΒ 12 χρόνια, έχω χειριστεί περιστατικά κάθε είδους, ωστόσο όταν ένα περιστατικό έχει να κάνει με το πνευματικό σου παιδί και όταν αντικρίζεις μία τέτοια εικόνα, το πρώτο σοκ δεν περιγράφεται» συγκλονίζει ο κ. Γιώργος Ζάρρας. «Όμως, επειδή είσαι επαγγελματίας, πρέπει να αφήσεις το συναίσθημα των δευτερολέπτων και πρέπει να δουλέψει ο επαγγελματισμός σου. Αυτό ήταν κάτι που βίωσα έντονα. Η αγωνία μου –ενώ ήξερα σε τι περιστατικό πήγαινα λόγω ενημέρωσής μου και από το τηλεφωνικό κέντρο αλλά και από οικεία πρόσωπα– ήταν μεγάλη, όσο επαγγελματίας και σκληρός μπορεί να είναι κάποιος. Ήταν ένα συναίσθημα πρωτόγνωρο».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως τα πρώτα δευτερόλεπτα κατέρρευσε συναισθηματικά, αλλά συνέχισε να εκτελεί το καθήκον του. «Έσπασα όταν αντίκρισα την εικόνα της βαφτιστήρας μου, δάκρυσα, αλλά συνέχισα με το συνάδελφο να κάνω ΚΑΡΠΑ για να ξεκουραστούν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας που έδιναν υπεράνθρωπο αγώνα μέχρι να έρθουν ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος και η αναισθησιολόγος» τόνισε.

Για το πρόβλημα που φαίνεται να είχε η 13χρονη, ο ίδιος επεσήμανε πως αν αυτό ήταν γνωστό στην οικογένεια και γνωρίζοντας τον ξάδερφό του και πατέρα του κοριτσιού, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην το πήγαινε παντού για εξετάσεις προκειμένου να εξακριβώσει τι έχει. Παράλληλα, υποστήριξε πως από τη συχνή επαφή που είχε με το οικείο περιβάλλον έμαθε ότι περίπου τρεις ημέρες το κορίτσι είχε ελαφρύ πυρετό και διάρροια.

Με όλα όσα επεφύλασσε η μοίρα στον ξάδερφό του, ο κ. Ζάρρας τον χαρακτήρισε ως έναν πραγματικό ήρωα που καθημερινά έτρεχε με αυτοθυσία για τα παιδιά του και προσπαθούσε ώστε να μην τους λείπει τίποτα, παρότι είχε χάσει τη γυναίκα του και μητέρα των τριών παιδιών του στα τέλη του 2011, όταν η μικρή Κωνσταντίνα ήταν 2 ετών. «Αυτό που συνέβη είναι μία πραγματική τραγωδία. Ο ξάδερφός μου είναι ήρωας. Έχει μεγαλώσει τα παιδιά με θυσίες και εκεί που αρχίζουν να μεγαλώνουν, έδωσε η μοίρα άλλη μία χαριστική βολή» ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως το οικείο περιβάλλον προσπαθεί να συμπαρασταθεί στη δραματική φιγούρα του πατέρα, ενώ και το χωριό παραμένει σοκαρισμένο από την τραγική αυτή απώλεια. «Είμαστε δίπλα του όλο το οικείο περιβάλλον, προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να του συμπαρασταθούμε… Το χωριό παραμένει σιωπηρό και μουδιασμένο μετά το άκουσμα της τραγικής αυτής είδησης. Από το στόμα των συγχωριανών μου δε βγαίνει μιλιά. Κοιτάμε ο ένας τον άλλον και δεν βγαίνει κουβέντα» συγκλονίζει ο νονός της 13χρονης.