Γ.Γ. Εμπορίου: Όποιοι έχουν πουλήσει αλυσίδες πολύ ακριβά θα τιμωρηθούν

Γ.Γ. Εμπορίου: Όποιοι έχουν πουλήσει αλυσίδες πολύ ακριβά θα τιμωρηθούν

«Μας έχουν καταγγείλει ότι αλυσίδες, τις οποίες τις αγόραζαν 40 ευρώ σήμερα τις αγόρασαν 70 ευρώ»

Για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρουσιάστηκαν στην αγορά αντιολισθητικών αλυσίδων, μίλησαν στην ΕΡΤ οι Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και ο Απόστολος Ραφτόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή «όποιοι έχουν πουλήσει αλυσίδες πολύ ακριβά σε σχέση με όσο τις αγόραζαν και τις πουλούσαν στο παρελθόν, δηλαδή έχουν ξεπεράσει το περιθώριο κέρδους τους […] προφανώς θα τιμωρηθούν». Και όπως τόνισε, οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να το ελέγξουν αναζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη αυτών των πωλήσεων».

Και όπως σημείωσε, όταν υπάρχει αυξημένη ζήτηση λίγων ημερών εμφανίζονται κρούσματα κερδοσκοπίας. «Ακόμα και χωρίς καταγγελίες το γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και γι’ αυτό το λόγο ελέγχονται».

Από την πλευρά του ο κ. Ραυτόπουλος δήλωσε ότι «αυτό το οποίο διαπιστώνουμε όλοι είναι ότι “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται” Κάθε φορά που έχουμε κάποια έκτακτη ανάγκη, το προϊόν αυτό πωλείται πάντα με καπέλο».

Και όπως είπε στην Αθήνα υπάρχουν καταγγελίες για αλυσίδες, τις οποίες τις αγόραζαν 40 με 45 ευρώ και σήμερα τις αγόρασαν 70 ευρώ. Μας έχουν στείλει και αποδείξεις, τις οποίες και εμείς, με τη σειρά μας, θα στείλουμε στο Υπουργείο προκειμένου να τις ελέγξει ξανά».