Κακοκαιρία «Barbara»: Πού οφείλεται η ραγδαία πτώση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς που έρχεται

Κακοκαιρία «Barbara»: Πού οφείλεται η ραγδαία πτώση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς που έρχεται

Δείτε τα στοιχεία του meteo

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, της τάξεως των 10 – 12 βαθμών αναμένεται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής και νότιας χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, βάσει της νεότερης ανάλυσης των προγνωστικών δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Όπως εξηγείται σχετικά, αιτία γι’ αυτή τη μεταβολή του καιρού θα είναι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες, η οποία θα χαρακτηριστεί από την ανάπτυξη ενός πεδίου υψηλών πιέσεων που θα εκτείνεται από τη Βορειοδυτική Αφρική έως τη Σκανδιναβία.

Έτσι, σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα επιτρέψει την μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Για την Αττική, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ανατολικά και τα βόρεια, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού.

Από το απόγευμα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές. Οι εν λόγω χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ακολούθως, από τη Δευτέρα το πρωί οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν εκ νέου σε όλο το νομό.