Κως: Βίντεο ντοκουμέντο με δουλεμπορικό σκάφος να προσπαθεί να εμβολίσει ταχύπλοο του Λιμενικού

Κως: Βίντεο ντοκουμέντο με δουλεμπορικό σκάφος να προσπαθεί να εμβολίσει ταχύπλοο του Λιμενικού

Συνελήφθησαν συνολικά τρεις διακινητές και 37 παράτυποι μετανάστες

Βίντεο από την καταδίωξη δύο ταχύπλοων που μετέφεραν μετανάστες στην Κω από τα τουρκικά παράλια, εκ των οποίων το ένα επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό.

Τα σκάφη ακινητοποιήθηκαν με ρίψη στοχευμένων βολών και οι φερόμενοι ως διακινητές συνελήφθησαν. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή Θερμά της Κω. Εγινε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ενώ ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχυπλόου να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος προέβησαν σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και στους εξωλέμβιους κινητήρες, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και στη σύλληψη δύο αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών και των υπολοίπων 20 αλλοδαπών. Μισή ώρα αργότερα έγινε και δεύτερη καταδίωξη σκάφους, που μετέφερε παράτυπους μετανάστες από τις τουρκικές ακτές, με προορισμό την Κω.

«Πάλι έγινε καταδίωξη, αφού δεν το ακινητοποίησε ο χειριστής του, με αποτέλεσμα και σε αυτήν την περίπτωση να γίνουν στοχευμένες βολές στον κινητήρα του σκάφους», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Κοκκάλας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις». Οι λιμενικοί συνέλαβαν ένα άτομο ως διακινητή και 17 παράτυπους μετανάστες. Την προανάκριση διενεργεί η λιμενική αρχή της Κω.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας. Η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.