Ανδραβίδα: Με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα η κηδεία του Στάθη Τσιτλακίδη – Συντετριμμένοι οι γονείς και η αρραβωνιαστικιά του

Ανδραβίδα: Με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα η κηδεία του Στάθη Τσιτλακίδη – Συντετριμμένοι οι γονείς και η αρραβωνιαστικιά του

Μεσίστιες οι σημαίες στο Νευροκόπι - Παρόντες Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης - Οι πρώτες εικόνες

Στο πένθος έχει βυθιστεί το χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, σμηναγός - κυβερνήτης του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Τραγική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 31χρονος πιλότος ετοίμαζε τον γάμο του, γι' αυτό και η οικογένειά του αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιραστούν μπομπονιέρες και λευκά τριαντάφυλλα στους παρευρισκόμενους.

Η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει 1000 κουφέτα και λουλούδια σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, στον Γρανίτη Δράμας θα παραβρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Μεταξύ αυτών που απέστειλαν στεφάνια είναι και η οικογένεια του πιλότου Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος, σκοτώθηκε τον Απρίλιο στην Σκύρο. O πιλότος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε με Mirage 2000-5 από τη βάση της Σκύρου σε προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών στη Μυτιλήνη, το πρωί της 12ης Απριλίου 2018. Κατά την επιστροφή στη βάση, το μαχητικό έπεσε στα ανοιχτά της Σκύρου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Πηγή φωτογραφιών: makthes