Κως: Διπλή καταδίωξη διακινητών παράνομων μεταναστών με πυροβολισμούς

Κως: Διπλή καταδίωξη διακινητών παράνομων μεταναστών με πυροβολισμούς

Δείτε βίντεο - Συνελήφθησαν 3 άτομα

Καθημερινό πλέον είναι το φαινόμενο με τις καταδιώξεις σκαφών που έρχονται από την Τουρκία και μεταφέρουν παράνομους μετανάστες.

Το βράδυ της Πέμπτης, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-ΕΛ.ΑΚΤ., ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή Θερμά της νήσου Κω.

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, ενώ το πλήρωμα του δεύτερου προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπόλοιπων 20 αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν 3 φερόμενοι ως διακινητές, αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν συνολικά 37 άτομα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...