«Καμπανάκι» από Σάκη Αρναούτογλου: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις από την Κυριακή και στα πεδινά-παραθαλάσσια

«Καμπανάκι» από Σάκη Αρναούτογλου: Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις από την Κυριακή και στα πεδινά-παραθαλάσσια

Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κυκλάδες, αλλά και Κρήτη οι περιοχές που θα επηρεαστούν - Χιονοπτώσεις προβλέπει και η ΕΜΥ

Κάποιες μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στα ηπειρωτικά, ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο, αναμένονται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος ωστόσο προβλέπει πυκνές χιονοπτώσεις από την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, που θα πλήξουν ακόμη και την Κρήτη την Δευτέρα.

Ο παρουσιαστής του καιρού στην ΕΡΤ3 είχε μιλήσει χθες για ένα σύστημα, που φαινόταν πως θα έρθει από την Ιταλία, ωστόσο τα προγνωστικά μοντέλα άλλαξαν και πλέον ο καιρός για τις περιοχές της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Αττικής, των Κυκλάδων, αλλά και της Κρήτης θα επηρεαστεί από το σύστημα που θα δημιουργηθεί πάνω από το Αιγαίο. Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει σχετικά στην σελίδα του στο Facebook: «Τα τελευταια λοιπόν προγνωστικά στοιχεία που αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν σιγά-σιγά θέλουν κάποιες μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις το Σάββατο στα ηπειρωτικά ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο αλλά όλα δείχνουν ότι κυρίως από την Κυριακή τελικά πυκνές χιονοπτώσεις έως και στα πεδινά-παραθαλάσσια θα πρέπει να απασχολήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία, ακόμα και τις Κυκλάδες και από τη Δευτέρα χοντρικά ακόμα και πάνω περίπου από τα 200 με 300 μέτρα στην Κρήτη! Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την Ελλάδα».


Την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ3 φαίνεται να επιβεβαιώνει εν μέρει η πρόβλεψη της ΕΜΥ, σύμφωνα με την οποία το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια-παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν, κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, όπου θα σημειωθούν και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία από τα βόρεια αισθητή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, που τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια τμήματα με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση και θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.