Λάρισα: Ο σκύλος της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε πάνω από 70 κιλά κάνναβης σε βαρέλια θαμμένα στο έδαφος

Λάρισα: Ο σκύλος της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε πάνω από 70 κιλά κάνναβης σε βαρέλια θαμμένα στο έδαφος

Οι δράστες απέκρυπταν τα ναρκωτικά σε θαμνώδη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ

Μετά την ανεύρεση σχεδόν 36 κιλών κάνναβης σε θαμνώδη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ πριν από 10 μέρες, η συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας έφερε στο φως μια ακόμη «καβάντζα» στην περιοχή Κυπάρισσος, όπου ο σκύλος ανιχνευτής ξέθαψε βαρέλια, που περιείχαν άλλα 72 κιλά κάνναβης.

Το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει έναν 27χρονο Έλληνα που είχε πάει στην πρώτη «καβάντζα», όπου η σπείρα έκρυβε συσκευασίες με ποσότητες αποξηραμένης κάνναβης σε «φούντα», συνολικού βάρους 35 κιλών και 822 γραμμαρίων. Η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών του συνεχίστηκε και η περιοχή τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση.

Το πρωί της Τετάρτης 1η Φεβρουαρίου οι αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο, είδαν να φθάνει ένας Έλληνας με Ι.Χ. φορτηγό, που οδηγούσε άγνωστος συνεργός του, ο οποίος διέφυγε με το όχημα. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον Έλληνα και ο εκπαιδευμένος σκύλος ερεύνησε όλη την έκταση, όπου ανακάλυψε θαμμένα στο έδαφος πλαστικά βαρέλια, τα οποία περιείχαν άλλες 50 συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 71 κιλών και 742 γραμμαρίων.

Σε βάρος του δράστη, όπως και του 27χρονου, έχει σχηματιστεί δικογραφία για κατοχή και απόκρυψη ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και η προανάκριση συνεχίζεται, για να ταυτοποιηθούν οι συνεργοί τους και να εντοπιστεί η χασισοφυτεία από την οποία προέρχονταν οι ποσότητες της κάνναβης.