Πτώση F-4 στην Ανδραβίδα: Πού εστιάζουν οι πραγματογνώμονες για τα αίτια της τραγωδίας

Πτώση F-4 στην Ανδραβίδα: Πού εστιάζουν οι πραγματογνώμονες για τα αίτια της τραγωδίας

Τα τρία σενάρια - Οι μαρτυρίες κλειδί από τους πιλότους του άλλου Phantom - Παναγιωτόπουλος: Θα τιμούμε πάντα τη μνήμη του σμηναγού Τσιτλακίδη και του υποσμηναγού Τουρούτσικα

Σοκαρισμένη είναι ακόμα η κοινή γνώμη στην Ελλάδα από το τραγικό δυστύχημα με την πρώτη του F-4 στην Ανδραβίδα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο νεαρών πιλότων. Το βάρος στην παρούσα φάση έχει πέσει στους πραγματογνώμονες, οι οποίοι εστιάζουν σε τρία σενάρια για τα αίτια, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι καταθέσεις των πιλότων του άλλου Phantom που ήταν μαζί στην άσκηση.

Στις έρευνες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τα αίτια του δυστυχήματος, τα σενάρια είναι:

  • μηχανική βλάβη
  • ανθρώπινο λάθος
  • τυχαίο γεγονός

Στο «μικροσκόπιο» των πραγματογνωμόνων, βρίσκονται:

  • «κασέτα»: εικόνα & ήχος
  • καταθέσεις πιλότων

Παναγιωτόπουλος: Θα τιμούμε πάντα τη μνήμη του σμηναγού Τσιτλακίδη και του υποσμηναγού Τουρούτσικα

«Ο σμηναγός Ευ. Τσιτλακίδης και ο υποσμηναγός Μ. Τουρούτσικας, έπεσαν ηρωικά για την Πατρίδα. Θα τιμούμε πάντα τη μνήμη τους». Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Μετράμε άλλους δύο νεκρούς, από τους περίπου 160 πεσόντες κατά την ώρα του καθήκοντος. Αυτό είναι το τίμημα όταν θες να είσαι καλύτερος, είναι ο βαρύς φόρος αίματος των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αύριο το πρωί, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Τρίπολη για την κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα, ενώ την Παρασκευή, ο Ν. Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στη Δράμα, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη