Συνέχεια στην κόντρα με την ΕΣΗΕΑ δίνει ο Αλέξης Κούγιας

Συνέχεια στην κόντρα με την ΕΣΗΕΑ δίνει ο Αλέξης Κούγιας

«Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι δικαίωμα και υποχρέωση ενός δικηγόρου σαν και εμένα»

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και τους δημοσιογράφους με αιτία της απειλές του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον τους. Η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε και ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για τη δολοφονία των τριών παιδιών στην Πάτρα, απάντησε με ανακοίνωσή του πως το θεωρεί δικαίωμα και υποχρέωσή του να προχωράει σε τέτοιες κινήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής:

«AΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Αντί το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να κάνει ανακοινώσεις συντεχνιακού επιπέδου, που προσβάλουν την ιστορία της και τον εθνικό της ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καλό θα ήταν να ενεργοποιήσει επιτέλους το πειθαρχικό της όργανο, να καλέσει σε απολογία και να διαγράψει όλες αυτές τις τηελδικαστές και όλους αυτούς τους τηλεδικαστές με ελλιπείς γνώσεις, που έχουν μετατρέψει όλα τα πρωινάδικα, τα μεσημερινάδικα και τα απογευματινάδικα, σε λαϊκά δικαστήρια και έχουν καταστρέψει, μέσα από χαμηλότατου επιπέδου τηλεδίκες, ξεχωριστούς και διακεκριμένους Έλληνες πολίτες και αθώους φτωχούς ανθρώπους, μόνο και μόνο για να πλουτίσουν και να αποκτούν ονοματεπώνυμο αδίστακτοι και ανήθικοι δήθεν δημοσιογράφοι, οι οποίοι δρουν ασύδοτα, καθημερινά, χωρίς κανείς να τους ελέγχει.

Θέλω να τους δηλώσω ότι, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι δικαίωμα και υποχρέωση ενός δικηγόρου σαν και εμένα, που έχω επιλεγεί από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους επί σχεδόν 50 χρόνια, να υπερασπιστώ τα δικαιώματα τους και που η επαγγελματική μου καταξίωση δεν οφείλεται σε καμία κομματική ταυτότητα και σε κανένα μπάρμπα από την Κορώνη.

Αντί να κάνουν ανακοινώσεις εις βάρος μου και να απειλούν με καταγγελίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κάλο θα ήταν να θυμηθούν πόσες δεκάδες συνάδελφοί τους επέλεξαν εμένα να υπερασπιστώ τα δικαιώματά τους, όταν το σύστημα τους σύνθλιβε.
Αθήνα, 1.2.2023
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας».