Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να τρως την σοκολάτα – Ποιο λάθος κάνουν όλοι

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να τρως την σοκολάτα – Ποιο λάθος κάνουν όλοι

Ποια είναι η ιδανική ώρα για να την καταναλώσεις

Όλοι αγαπούν τη σοκολάτα. Αλλά φαίνεται ότι ελάχιστοι την τρώνε σωστά, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν ένα πολύ συνηθισμένο λάθος.

Σύμφωνα με την επιστήμονα τροφίμων Natalie Alibrandi, η σοκολάτα δεν πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο καθώς τα επίπεδα υγρασίας είναι πολύ υψηλά. Αντίθετα, η ιδανική θερμοκρασία για τη φύλαξη της σοκολάτας είναι οι 18 βαθμοί Κελσίου.

Όπως είπε η Alibrandi στην Telegraph, ένας εύκολος τρόπος για να καταλάβετε ότι μια σοκολάτα δεν αποθηκεύτηκε σωστά είναι όταν δεν κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο του «κρακ» όταν κόβετε ένα κομμάτι. Εάν μια σοκολάτα θρυμματίζεται ή λιώνει πολύ γρήγορα στα χέρια σας, τότε πιθανότατα δεν έχει φυλαχθεί σωστά.

Επιπλέον, όταν φυλάσσετε τις σοκολάτες σας στο ψυγείο, μπορεί να δείτε την επιφάνειά της να ασπρίζει ή ενδεχομένως να διαπιστώσετε ότι η γεύση της έχει αλλοιωθεί από τις οσμές άλλων τροφίμων. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα τουλάχιστον συνηθισμένο λάθος, αφού έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία έδειξε ότι το 78% των ερωτηθέντων φυλούν τις σοκολάτες στο ψυγείο.

Η καλύτερη ώρα για σοκολάτα

Σύμφωνα με την Alibrandi, η καλύτερη ώρα για να φάτε σοκολάτα είναι στις 11 το πρωί, καθώς το κακάο περιέχει καφεΐνη και ζάχαρη, άρα θα πρέπει ιδανικά να καταναλώνεται πριν από το μεσημεριανό γεύμα. Αυτό είναι κάτι που κάνει μόνο ένας στους πέντε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να αφήνετε τη σοκολάτα να λιώνει στο στόμα και όχι να την μασάτε, για μια πιο απολαυστική εμπειρία. Επίσης, οι επιστήμονες λένε ότι έξι κομμάτια είναι η ιδανική ποσότητα για να απολαύσετε τη γεύση της σοκολάτας, αν και τουλάχιστον 1 στους 2 ομολογεί ότι δεν σταματά να τρώει πριν να τελειώσει ολόκληρη τη συσκευασία.