Ανδραβίδα: «Χτενίζουν» υποθαλάσσια χαράδρα για τον κυβερνήτη του F-4 – Την Πέμπτη η κηδεία του Μάριου Τουρούτσικα

Ανδραβίδα: «Χτενίζουν» υποθαλάσσια χαράδρα για τον κυβερνήτη του F-4 – Την Πέμπτη η κηδεία του Μάριου Τουρούτσικα

Eντατικές οι έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι έρευνες με κάθε μέσο για τον εντοπισμό του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή νοτιο-ανατολικά της Ανδραβίδας.

Όσο οι ώρες περνούν, εξανεμίζονται οι ελπίδες παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να επιχειρούν δύτες, υποβρύχιο ρομπότ με δυνατότητα να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθους ενώ επισημαίνεται ότι θα γίνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βρεθεί ο Σμηναγός.

Εκτιμάται εκεί το σημείο συντριβής, το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων.

Την ίδια ώρα οι γονείς του πρόωρα χαμένου συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα καλούνται σήμερα για αναγνώριση του γιου τους, μια επώδυνη διαδικασία στην οποία ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας όπως είπε στην ΕΡΤ δε θα παραστεί.

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» είπε με σπασμένη τη φωνή τονίζοντας πως στον γιο του «δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη». Η κηδεία του πιλότου, όπως είπε ο πατέρας του, θα γίνει αύριο Πέμπτη.