Καβάλα: Νηπιαγωγός διώκεται ποινικά για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων παιδιών

Καβάλα: Νηπιαγωγός διώκεται ποινικά για ασέλγεια σε βάρος τεσσάρων παιδιών

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η 37χρονη κακοποιούσε σεξουαλικά τουλάχιστον τέσσερα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών

Ενώπιον του ανακριτή Καβάλας θα οδηγηθεί 37χρονη νηπιαγωγός, την οποία κατήγγειλε τον Ιούνιο του 2022 η μητέρα ενός μικρού αγοριού για ασέλγεια σε βάρος της κόρης της.

Σε βάρος της 37χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, καθώς σε βάρος της νηπιαγωγού υποβλήθηκαν συνολικά τέσσερις μηνύσεις, που αφορούν ένα 4χρονο αγόρι και τρία κορίτσια ηλικίας 3 και 4 ετών. «Μετά τη δεύτερη καταγγελία που άκουσα, απευθύνθηκα σε ειδικό, για το πώς θα μάθω, αν έχει συμβεί κάτι και στο δικό μου παιδί. Οι πρώτες εκφράσεις που πήρα από το παιδί, είναι ότι "η κυρία μου είπε, ότι μπορούμε να έχουμε μικρά ψεματάκια από τα παιδιά κι ότι αυτό είναι το δικό μας μυστικό". Από εκεί και πέρα με βοήθεια της ψυχολόγου προσπάθησα να ξεκλειδώσω το παιδί», ανέφερε στην εκπομπή Live News η μητέρα παιδιού 4 ετών.

Η απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά της μικρούλας, ήταν εκείνη, που χτύπησε τα πρώτα καμπανάκια στους γονείς. Τον Φεβρουάριο του 2022 το 4χρονο κορίτσι άρχισε να εμφανίζει έντονα αισθήματα δυσφορίας και αρνητισμού. Σταμάτησε να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες που της άρεσαν, προσέφευγε στην αγκαλιά της μητέρας της και επέμενε να παραμένει εκεί. Εκδήλωνε δε δυσφορία πηγαίνοντας στον παιδικό σταθμό.

Η μικρή άρχισε δειλά–δειλά να εξηγεί στη μητέρα της, για ποιον λόγο δεν ήθελε να πάει στο σχολείο και ύστερα με βοήθεια παιδοψυχολόγου ήρθε η φρικτή αποκάλυψη. «Όταν ρωτήθηκε η ανήλικη τι κάνουν με την κυρία και είναι μυστικό, έβαλε το χεράκι της στα γεννητικά της όργανα και έδειξε με χειρονομίες τον τρόπο με τον οποίο η νηπιαγωγός την ακουμπά στο επίμαχο σημείο. Η ανήλικη έδειξε με το χεράκι της μία ασελγή πράξη, που η εγκαλούμενη τελούσε εξακολουθητικά σε βάρος της ανήλικης. Συγκεκριμένα, της αφαιρούσε το εσώρουχο και την θώπευε», είπε η μητέρα της.

Η νηπιαγωγός κατηγορείται πως ασέλγησε σε βάρος και ενός 4χρονου αγοριού. Τα όσα αποκάλυψε το αγοράκι στη μητέρα του σοκάρουν. «Άρχισε να γίνεται κακόκεφος, νευρικός και εκδήλωνε την άρνησή του για το σχολικό περιβάλλον, ενώ μέχρι τότε ήταν πάντα χαρούμενος. Ο 4χρονος εκμυστηρεύτηκε στην μητέρα του, ότι η νηπιαγωγός του κατέβασε το παντελόνι και του έπιασε τα γεννητικά όργανα στην αίθουσα του νηπιαγωγείου, όταν έλειπαν τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης», αναφέρεη η μητέρα του. «Δεν έχει προτίμηση στο φύλο. Τα ίδια έκανε και σε αγόρια και σε κορίτσια», είπε η μητέρα παιδιού που είναι 4 ετών.

Τα κινητά της βρέθηκαν κατεστραμμένα

Η μαρτυρία των παιδιών ότι η νηπιαγωγός τα φωτογράφιζε, την ώρα που ασελγούσε σε βάρος τους, σοκάρει ακόμη περισσότερο. Ωστόσο, όταν οι αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν τις συσκευές της νηπιαγωγού, διαπίστωσαν πως τα δύο κινητά ήταν μη λειτουργικά κι επομένως μη αξιοποιήσιμα. «Τα κατασχεθέντα πειστήρια (δύο κινητά τηλέφωνα) είναι μη λειτουργικά. Φέρουν φθορές τέτοιας έκτασης, που καθιστούν ανέφικτη την αξιοποίηση τους, στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας. Οι ασελγείς πράξεις φέρεται να έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι και τον Μάϊο του 2022», αναφέρεται στο βούλευμα της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης.

Ο ποινικολόγος και συνήγορος μίας από τις καταγγέλλουσες οικογένειες, Χρυσόστομος Βελάκης, αναφέρει ότι «υπάρχουν τέσσερα περιστατικά εκτός από το δικό μας. Υπάρχει και μαρτυρία ενός αγοριού, πως είδε το δικό μας κοριτσάκι να υφίσταται ασελγείς πράξεις από τη δασκάλα». Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας από τους πραγματογνώμονες που εξέτασαν τα ανήλικα παιδιά, δεν απέκλεισε τις γενετήσιες πράξεις που καταγγέλλονται.

Παρακαλούμε περιμένετε ...