Πάτρα: Καθηγητής Λυκείου καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Πάτρα: Καθηγητής Λυκείου καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Ο εκπαιδευτικός αρνείται τα πάντα και παραδέχεται ότι τον είχαν καταγγείλει και στο παρελθόν, αλλά αθωώθηκε

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα η καταγγελία μητέρας μαθήτριας της Γ΄ Λυκείου, που ανέφερε στον διευθυντή του σχολείου της πόλης, ότι η κόρη της έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η εξαγριωμένη μητέρα μετέβη στο Λύκειο στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής και κατήγγειλε τον εκπαιδευτικό, εξιστορώντας τα όσα της περιέγραψε το παιδί της. Οπως είπε, την προηγούμενη μέρα η 17χρονη μαζί με συμμαθήτριά της κάθονταν και διάβαζαν Αγγλικά εν ώρα διαλείμματος, όταν ο καθηγητής την πλησίασε, κοίταξε τι διάβαζε και της είπε: «Αγγλικά διαβάζεις; Γιατί εγώ ξέρω ότι… "φτιάχνεσαι" με Ρώσικα».

Ο υπαινιγμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μαθήτριας, η οποία φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να έβαλε τα κλάματα. Ο διευθυντής του Λυκείου κάλεσε τον καθηγητή, ο οποίος αρνήθηκε τα πάντα και μάλιστα έβαλε τις φωνές και ισχυρίστηκε, ότι και παλιότερα τον είχαν καταγγείλει και τελικά βγήκε… «λευκός στην κοινωνία». Η διεύθυνση του σχολείου έχει κινηθεί αρμοδίως και οι όποιες εξελίξεις αναμένονται πλέον από Δευτέρα, ενώ άγνωστο παραμένει αν οι γονείς της ανήλικης προτίθενται να υποβάλουν μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού.