Κρήτη: Ζήτησαν οδική βοήθεια για αυτοκίνητο που έκρυβαν 13 κιλά χασίς – Συνελήφθησαν τρία άτομα

Κρήτη: Ζήτησαν οδική βοήθεια για αυτοκίνητο που έκρυβαν 13 κιλά χασίς – Συνελήφθησαν τρία άτομα

Ο ένας προσπάθησε να τα πάρει όλα πάνω του αλλά δεν έπεισε τις αρχές

Το δρόμο για την φυλακή πήραν οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν με 13 κιλά χασίς στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost οι τρεις κατηγορούμενοι ηλικίας 31, 44 και 23 χρονών αντίστοιχα οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τα όσα κατηγορούνται. Μετά το τέλος της απολογίας τους ανακριτής και εισαγγελέας τους έκριναν προφυλακιστέους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους τρεις προσπάθησε να τα πάρει όλα πάνω του αλλά δεν έπεισε τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος βασικός κατηγορούμενος φέρει κακουργηματικές διώξεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ενώ οι συνεργοί του, 44χρονος και 23χρονος, φέρουν πλημμεληματικές διώξεις.

Πώς έγιναν οι συλλήψεις

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας όταν οι τρεις άνδρες ήθελα να μεταφέρουν τα 13 κιλά χασίς. Ο 31χρονος, ο οποίος είναι γνώριμος των αρχών, σκέφτηκε να χρησιμοποιήσουν οδική βοήθεια προκειμένου να γλιτώσουν τυχόν έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές.

Έτσι, χθες φόρτωσε το αυτοκίνητό του με τα σχεδόν 13 κιλά χασίς και μαζί με τον 44χρονο συνεργό του ειδοποίησαν εταιρία οδικής βοήθειας λέγοντας πως το όχημα υπέστη βλάβη στο Τσαλικάκι.

Μάλιστα, ο τρίτος της παρέας, ένας 23χρονος Αλβανός, πήγε ως συνοδηγός στο όχημα της οδικής βοήθειας προκειμένου να υποδείξει το ακριβές σημείο όπου βρισκόταν το αυτοκίνητο.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί – γνωρίζοντας τη δράση του 31χρονου – είχαν θέσει την παρέα των τριών σε παρακολούθηση με αποτέλεσμα να γνωρίζουν τις ακριβείς κινήσεις τους.

Μόλις το όχημα της οδικής βοήθειας έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το αυτοκίνητο που είχε δηλωθεί με βλάβη οι αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους και προχώρησαν σε έρευνα.

Εκεί, εντόπισαν τα 12 κιλά και 840 γραμμάρια χασίς και συνέλαβαν τους τρεις δράστες.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του 31χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν: 449,2 γραμμάρια χασίς, 36 σφαίρες, 4 κινητά τηλέφωνα και μία ζυγαριά ακριβείας.

Παράλληλα, κατασχέθηκα και το αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.