Αιτωλοακαρνανία: Παρέμβαση εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών από τον ορμητικό ποταμό Εύηνο

Αιτωλοακαρνανία: Παρέμβαση εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών από τον ορμητικό ποταμό Εύηνο

Ανατέθηκε η διενέργεια έρευνας από το Α.Τ. Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Αγρινίου προκάλεσαν οι εικόνες με μαθητές να διασχίζουν αιωρούμενη γέφυρα πάνω από τα ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου στην Αιτωλοακαρνανία, με τη χρήση μια συρμάτινης πεζογέφυρας και ενός σιδερένιου κουβουκλίου, με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους, προκειμένου να επιστρέψουν από το Θέρμο στα σπίτια τους.

Οι μαθητές από τα Φαμήλα και το Στράνωμα Ναυπακτίας, αντί να επιστρέψουν χθες 26 Ιανουαρίου στα σπίτια τους από άλλη, ασφαλέστερη διαδρομή, διέσχισαν 70 μέτρα αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά, φουσκωμένα και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου. Νωρίς το πρωί σήμερα, αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, ώστε να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η κίνηση αυτή πρόλαβε και τον δήμαρχο Θέρμου, Σπύρο Κωνσταντάρα, ο οποίος επρόκειτο να κινηθεί δικαστικά. Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα πρόκειται να διερευνηθεί ο λόγος, που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες.