Ποινική δίωξη στους κατηγορούμενους ως μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε επιχειρηματίες – Τι υποστηρίζει ο «Σαράφης» της Novartis

Ποινική δίωξη στους κατηγορούμενους ως μέλη κυκλώματος που εξαπατούσε επιχειρηματίες – Τι υποστηρίζει ο «Σαράφης» της Novartis

Το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ζήτησε και έλαβε προσθεσμία για να απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο

Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή καλούνται να δώσουν οι κατηγορούμενοι ως μέλη κυκλώματος που φέρονται να έβαζαν στο στόχαστρό τους επιχειρηματίες που είχαν ανάγκη χρήματα με το πρόσχημα της διαμεσολάβησης για την εκταμίευση δανείων από χρηματομεσιτική εταιρεία με  έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο εισαγγελέας ποινική δίωξη  σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε συνολικά έξι άτομα.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της πλαστογραφία και της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρεις κατηγορούμενοι ενώ αναζητούνται τέσσερα πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που έχουν συλληφθεί κομβικό ρόλο φέρεται να έχει ο φερόμενος ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος, ωστόσο, εμφανίζεται να αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο όσα του αποδίδονται.

«Δεν θα γίνει πολιτικό παιχνίδι και εξιλαστήριο θύμα στην κόντρα μεταξύ Μαξίμου και Σύριζα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος για τον εντολέα του ο οποίος εμφανίζεται ως ηγετικό στέλεχος στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές η δράση των κατηγορουμένων ξεκίνησε πριν από περίπου δυο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες που έψαχναν πρόσβαση σε ρευστό για τις δραστηριότητές τους. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., εμφανίζονταν ως οι «σωτήρες» τους από τις δυσχερείς οικονομικές διεθνείς συνθήκες, οι οποίες είχαν εκμηδενίσει την πιστοληπτική τους ικανότητα και επακόλουθα τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους από εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί , σύμφωνα με την αστυνομία, επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται προκειμένου να ελεγχθεί το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα.

Το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης, προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της γνωστής φαρμακοβιομηχανίας, ζήτησε και έλαβε προσθεσμία για να απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...