Ζακ Κωστόπουλος: Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει αν θα επιστρέψει ο μεσίτης στη φυλακή

Ζακ Κωστόπουλος: Ο Άρειος Πάγος αποφασίζει αν θα επιστρέψει ο μεσίτης στη φυλακή

Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί και πάλι στο Εφετείο στις 15 Δεκεμβρίου 2023

Ο Άρειος Πάγος καλείται να αποφασίσει, τους επόμενους μήνες, αν θα παραμείνει ελεύθερος ο καταδικασμένος, σε κάθειρξη 10 ετών, μεσίτης για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου ο οποίος βρέθηκε στην δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης και να επιστρέψει στη φυλακή ο κατηγορούμενος ενώ οι συνήγοροι του από την πλευρά τους εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους ζητώντας να μην γίνει δεκτή η εισαγγελική πρόταση.

Μάλιστα, ο εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου, Ι. Γλύκας σημείωσε πως «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό» ο οποίος ισχυρίζεται ότι το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του.

Ο κατηγορούμενος μεσίτης μετά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό είχε οδηγηθεί στη φυλακή, ωστόσο, δυο μήνες μετά αποφυλακίστηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί και πάλι στο Εφετείο στις 15 Δεκεμβρίου 2023 καθώς πριν από περίπου μια εβδομάδα η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του.