Θεσπρωτία: Σώθηκε από θαύμα 11χρονη όταν κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού της από ανεμοστρόβιλο

Θεσπρωτία: Σώθηκε από θαύμα 11χρονη όταν κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού της από ανεμοστρόβιλο

Μέχρι στιγμής 40 σπίτια στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

Από θαύμα σώθηκε μία 11χρονη στο χωριό Σκάνδαλο Θεσπρωτίας, όταν χθες το βράδυ άρχισε να τρέμει το σπίτι της, από το πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου και κατέρρευσε η σκεπή.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η 11χρονη Ηλιάνα κατάλαβε από τον θόρυβο που έκανε το σπίτι ότι κάτι συμβαίνει και βγήκε από την κρεβατοκάμαρα. Δευτερόλεπτα αργότερα στο κρεβάτι που καθόταν με την μητέρα της, έπεσαν κεραμίδια, ξύλινα δοκάρια και άλλα αντικείμενα. Η περιοχή του οικισμού Σκανδάλου θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Παραμυθιά

Καθώς οι ώρες περνάνε, όλο και περισσότερες ζημιές καταγράφονται στα χωριά της Παραμυθιάς στη Θεσπρωτία, που επλήγησαν το βράδυ της Πέμπτης από ανεμοστρόβιλο. Ξεριζωμένα δένδρα, κομμένες κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, διάσπαρτα κεραμίδια, ηλιακοί θερμοσίφωνες, δεξαμενές, μηχανήματα εξαερισμού, κεραίες, είναι η εικόνα των χωριών με το φως της ημέρας, ενώ τα συνεργεία του δήμου καταγράφουν τις ζημιές.

Μέχρι στιγμής, 40 σπίτια στα χωριά Αγορά και Σκάνδαλο έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα, λένε σοκαρισμένοι οι κάτοικοι, καθώς, λόγω της κακοκαιρίας, ήταν όλοι στα σπίτια τους. Ήταν τέτοια η δύναμη του αέρα που μετέφερε δεκάδες μέτρα μακριά πολύ βαριά αντικείμενα.

Δείτε το ρεπορτάζ για τον ανεμοστρόβιλο στην Θεσπρωτία: